Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTUMN MAKARSKA Odigrana pretkola prvoligaškog i veteranskog kupa

UMN MAKARSKA Odigrana pretkola prvoligaškog i veteranskog kupa

Ovaj tjedan nema utakmica Prve lige ni lige veterana, ali zato su odigrana pretkola kupa.U pretkolu prvoligaškog kupa sastali su se DPH Tučepi i Downtown te Amicis i PP Makarska. Prvi su na teren izašli Tučepljani i Breljani. Očekivao se jedan vrlo zanimljiv i neizvjestan dvoboj, a na na kraju je bilo upravo suprotno. Tučepljani su odigrali odličnu utakmicu ne dopustivši Downtownu ni najmanju šansu (7:1). U redovima pobjednika postigli su Šarić i Visković, a po jedan su dodali Milković, Kovačević i Vidulin. Jedini pogodak Breljana djelo je Jalovčića.

Druga utakmica pretkola kupa bila je ona između Amicisa i PP Makarske. S obzirom da „policajci“ trenutno drže posljednju poziciju na ljestvici uloga favorita pripala je momčadi Amicisa. Taj status na kraju je i opravdao došavši do uvjerljive pobjede (3:0). Na listu strijelaca upisali su se Zelić, Vlatković i Vukoja.

Pobjedama nad Dowtownom i PP Makarskom, svoje mjesto u četvrtfinalu odigrali su DPH Tučepi i Amicis, no tamo im neće biti nimalo lako. Tučepljani će nakon izbacivanja Downtowna odmjeriti snage s drugim, ali puno jačim breljanskim klubom. Za prolaz među četiri najbolja u kupu borit će se protiv Brela, vodeće momčadi lige. Ništa lakše neće biti ni Amicisu, kojeg čeka uvijek neugodna Kala.Preostala dva četvrtfinalna para čine DPH Torcida MR i Magic pub te Gornja Vala i All in.Četvrtfinalni susreti igraju se 19.04.

Baš kao ni prvoligaški, ni veteranski kup nije ponudio ni najmanju neizvjesnost. Parove pretkola činili su Zagora Era commerce i Tučepi United, te Fast food Monaco i Grupacija Klis.Dečki iz Monaca za plasman u polufinale borili su se protiv Grupacije Klis, koja trenutno drži posljednje mjesto na ljestvici (Fast food Monaco je trći). Njihov ogled nije donio previše uzbuđenja ni neizvjesnosti. Dapače, Monaco je na kraju slavio s visokih 4:1 i tako osigurao mjesto u polufinalu. Do pobjede su ih vodili dvostruki strijelac Zvizdić te Raffaneli i Puharić. Klišani su preko Radića uspjeli tek ublažiti uvjerljiv poraz.

Drugu utakmicu pretkola trebali su odigrati Zagora i Tučepi, ali ekipa Zagore nije se pojavila pa je susret registriran s 0:3 u korist Tučepljana.U polufinalu veteranskog kupa sastat će se Kavana Romana i Tučepi United te Makarska Touristik i Fats food Monaco.
Polufinala su na rasporedu 26.04.
Dora Srzić/ foto/iliustracija : UMN Makarska/Manuela Križanović

- Oglas -