Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAUMJESTO UKLANJANJA RUČNIKA Grad postavio prijateljske, ali upozoravajuće table

UMJESTO UKLANJANJA RUČNIKA Grad postavio prijateljske, ali upozoravajuće table

Rezervacije plaže ručnicima, ležaljkama i ostalim plažnim rekvizitima jedan je od komunalnih problema koji muče ne samo Makarsku i ostatak Rivijere, nego i cijelu jadransku obalu. Iako se situacija zauzimanja plaže ponavlja iz godine u godinu, i iako mediji i jedinice lokalne uprave stalno upozoravaju da su plaže javno dobro, redovito se tijekom jutra dade vidjeti ručnike “fiksirane” kamenjem kako čuvaju mjesto za jutarnji, a možda i podnevni  kupanjac. Rekviziti se s vremena na vrijeme uklanjaju u vidu akcija, no ni to ne rezultira kako bi trebalo.

Grad Makarska stoga je odlučio okrenuti pilu naopako, pa umjesto da se ide samo na represiju, okrenuli su se edukaciji na vrlo jasan i slikovit način.

Postavljene su table na kojima se goste upozorava da budu oprezni, jer ih komunalno redarstvo promatra. Kako doznajemo od Antonie Radić Brkan, zamjenice gradonačelnika, postavljeno ih je desetak.

– Jednostavno smo shvatili da uklanjanje i nadjačavanje s gostima nije baš pokazalo nekakve rezultate. Ljudi puno pozitivnije reagiraju na pozitivan i prijateljski pristup pa smo tako krenuli putem educiranja i upozorenja radije nego nijemog kupljenja stvari, istumačila nam je Antonia Radić Brkan.

Ivona Ćirak /foto Grad Makarska

 

- Oglas -