Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaUlje na platnu „Biokovo“ slikara Stipana Tadića uveličat će Dan grada Makarske

Ulje na platnu „Biokovo“ slikara Stipana Tadića uveličat će Dan grada Makarske

Slika „Biokovo“ Stipana Tadića, najperspektivnijeg slikara mlade generacije, bit će izložena u zgradi Grada Makarske povodom proslave Dana grada. Makarani će u ovom umjetničkom djelu, autora Zagrepčanina s njujorškom adresom, imati prilike uživati sve kraja listopada -objavili su iz Grada.

Stipan Tadić rođen je 1986. godine u Zagrebu. Studij slikarstva završio je 2011. godine u klasi profesora Kauzlarića-Atača na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2020. godine završio je diplomski studij slikarstva na prestižnom Columbia University School of Arts u New Yorku. Iako mlad, već je etablirani vizualni umjetnik koji djeluje kao slikar, ilustrator, strip-crtač, muralist i zaljubljenik u naivu strip crtač sa ateljeom u Autonomnom kulturnom centru „Medika“.

Aktivni je sudionik na domaćoj i međunarodnoj sceni. Dobitnik je nekoliko nagrada te sudjeluje na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Od 2013. godine je član Hrvatskog društva samostalnih umjetnika. Suorganizator je izložbe „Antisalon“ koja se održava svake dvije godine kao reakcija na Salon Mladih.

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što nam je Stipan Tadić ustupio ulje na platnu s motivom Biokova koja je dio ciklusa Hrvatske planine. Ciklus Hrvatske planine obuhvaća pet ulja na staklu te pet monumentalnih ulja na platnu među kojima se uz Dinaru, Velebit i Sljeme našlo i Biokovo.

Slika će biti izložena u zgradi Grada od 18. – 29. listopada, a građanima će biti dostupna za razgledavanje radnim danom od 7-15 sati te subotom i nedjeljom od 9 -12 sati – obavještavaju iz Grada.

MD/ foto Grad Makarska/MD

- Oglas -