Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOUKLJUČITE SE U JAVNO SAVJETOVANJE Zabrana gradnje ne počinje više 15. nego...

UKLJUČITE SE U JAVNO SAVJETOVANJE Zabrana gradnje ne počinje više 15. nego 1.lipnja

Trenutno je na javnom savjetovanju Odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova po čijem se novom prijedlogu zabrana izvođenja građevinskih radova primjenjuje od 1.lipnja umjesto 15.lipnja kako je bilo u tekućoj godini.

Podsjetimo da je za 2022.godinu zabrana vrijedila od 15.lipnja do 30.rujna, što je cijelih 45 dana dulje od stare odluke koja je veto na građevinske radove stavila sve od 1.svibnja.

Produljenje vremenskog perioda u kojem bauštela nije zabranjena bilo je izazvalo dosta reakcija u javnosti. Naime, turistička sezona počinje dosta ranije pa buka nekako ne ide ruku pod ruku s nekim značajnijim brojkama gostiju. S druge je strane gradska vlast ovakvu odluku pravdala činjenicom da se ionako građevinari nisu pridržavali spomenute odluke pa je gradonačelnik Zoran Paunović sjeo s njima i dogovorio se.

Nova odluka od 1.lipnja dobila je zeleno svjetlo TZ-a Makarska, a moglo bi se reći da predstavlja nekakvu sredinu izmjeđu stare rigorozone odluke i ovogodišnje vrlo benevolentne prema građevinskom sektoru.

Iznimke su javni radovi, uklanjanja građevina i radovi koji se izvode u godini u kojoj je odluka stupila na snagu. Potonje do sada nije bilo dio odluke, a temelji se na čl.132.Zakona o gradnji.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -