Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOUklanja se nadstrešnica s tržnice, trgovci: "Mi nismo krivi ni za što,...

Uklanja se nadstrešnica s tržnice, trgovci: “Mi nismo krivi ni za što, a plaćamo”

Već danima se najavljuje skoro uklanjanje nadstrešnice s tržnice, da bi danas rješenje bilo konačno: montažno-demontažna konstrukcija ide s pijace. Naime, kako su nam potvrdili trgovci zakupci, gradonačelnik Zoran Paunović im je danas priopćio ovu vijest koju su do samog kraja držali kao najcrnji scenarij koji se ipak neće dogoditi.

– Istina je, uklanja se kroz ova dva-tri dana, potvrdili su nam zakupci koji, međutim, nisu bili raspoloženi za davanje izjava.

Jedna je trgovkinja rekla kako se ova priča vuče još od 2017.godine te kako je već neko vrijeme bilo izvjesno kako treba riješiti minimalno-tehničke uvjete. Dodat će kako bi bilo bolje da se, ako se to već moralo dogoditi, nadstrešnica maknula dok nije bilo ovako vruće.

Drugu nije briga oko detalja, ali ju jako brine uklanjanje nadstrešnice. To se, veli, ne bi smjelo dogoditi. – Politika nas ne zanima, mi samo želimo raditi, a sad će nam biti jako teško. Mi nismo krivi ni za što, vele.

Na mjesto nadstrešnice postavit će se, kako nam kažu, nekakvi suncobrani te će se time pokušati improvizirati rješenje za zaštitu od sunca i ostalih vremenskih (ne)prilika. Zabrinuti su što je do ovoga došlo.

Za komentar smo pokušali dobiti gradonačelnika, ali do zaključenja pisanja članka nismo uspjeli.

Podsjetimo, iz nadležnog županijskog odjela potvrđeno nam je da nije podnesen zahtjev za minimalno tehničkim uvjetima. Inspektorat nam je u ožujku potvrdio kako je još u listopadu utvrđeno kako nisu ishođeni minimalno tehnički uvjeti, da bi kasnije u travnju istaknuli kako je nadstrešnica nelegalna te kako ju treba ukloniti, što je pak utvrdila građevinska inspekcija.

Ivona Ćirak /foto O.F.

 

 

- Oglas -