Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotUDRUGA SUNCE PONOVO KOD KUĆE "Terasa je sanirana u potpunosti, a nastavak...

UDRUGA SUNCE PONOVO KOD KUĆE “Terasa je sanirana u potpunosti, a nastavak radova i uređenje terase slijedi”

Nakon dva mjeseca ‘izgnanstva’ iz Marulićeve ulici, makarska udruga Sunce prije nekoliko dana napokon se, u pravom smislu riječi, vratila kući.Podsjetimo, nakon dvije godine problema s vlagom u prostorijama, s prvim danima travnja započela je sanacija, skinuta je stara izolacija sa stropa i tada su radovi nakratko prestali, i to zbog najave lošeg vremena. Potom je pala jaka kiša i sasvim logično, rezultirala poplavom prostorija zbog koje je udruga morala iseliti i tražiti privremeni smještaj.

Iako su im, kaže Olivija Prodan Ravlić, lokalni Info centar za mlade i područno odjeljenje Centra Juraj Bonači, izašli u susret u maniri vrhunskih domaćina, sreći zbog povratka u vlastiti dom nije bilo kraja. – Napokon imamo izvrsnu prostoriju za fizkalne, radne i senzoričke terapije. Problem vlage je riješen, kao i sve posljedice poplave, no terasa još nije u potpunosti dovršena budući da Grad nije odlučio na koji način je urediti – otkrila nam je Ravlić.

Prije nekoliko dana održana je i akcija uređenja okoliša u Marulićevoj ulici i kako se sada čini, možda ipak započinje sunčano razdoblje za Sunce, budući da je 17. lipnja na rasporedu redovna skupština Udruge na kojoj bi konačno trebao biti usvojen idejni projekt za Kuću Sunce na koju štićenici i zaposlenici čekaju gotovo desetljeće. Upravo na toj skupštini će, najavljuje Prodan Ravlić, skromno biti proslavljeno preseljenje i dobitak novog kombija za štićenike kojih je u Udruzi Sunce prema posljednjoj evidenciji bilo čak 130.
R.I. / foto Duje Antonini

- Oglas -