Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAUDRUGA SUNCE Izložba Tragovi u glini otvorena u Art rezidenciji, plavi baloni...

UDRUGA SUNCE Izložba Tragovi u glini otvorena u Art rezidenciji, plavi baloni poletjeli i s Kačićevog trga

U prostoru Art rezidencije na Kačićevom trgu jučer je otvorena izložba ‘Tragovi u glini’, na kojom su predstavljeni radovi nastali na keramičkoj radionici za mlade s invaliditetom u organizaciji udruge Sunce.

Sama radionica održana je kao dio projekta Pristupačna Makarska 2 sufinanciranog od strane Ministarstva turizma i sporta, a otvaranje izložbe došli su popratiti brojni posjetitelji, koje su pozdravili Josipa Balajić u ime Gradskog muzeja Makarska, predsjednik Udruge Sunce Robertino Glavičić, kao i Tanja Šošić koja je kao mentorica odradila veliku ulogu u uspjehu radionice.

– Kroz projekt Pristupačna Makarska 2 došli smo na ideju da djecu više potaknemo na rad, da se ne svede sve samo na izlete ili vježbe, nego da nešto stvaraju i da u konačnici pokušaju zaraditi i neki svoj novac. Ovo je naš prvi pokušaj i nadam se da će biti dobar, vjerujem da će te se iznenaditi svi – kazao je predsjednik udruge Sunce Robertino Glavičić.

S obzirom da je jučerašnji dan ujedno bio i Međunarodni dan svjesnosti o autizmu, s Kačićevog trga vinuli su se u zrak i brojni plavi baloni, a izložbu radova ovih ,vrlo zanimljivih radova, možete pogledati u Rezidenciji zaključno do 14.travnja, radnim tjednom od 10 do 12 i 18 do 20 sati, te subotom od 10 do 12 sati.
O.F.

- Oglas -