Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOUBLAŽENI TON Grad ugostiteljima obećao produljenje roka za uklanjanje nadstrešnica do jeseni

UBLAŽENI TON Grad ugostiteljima obećao produljenje roka za uklanjanje nadstrešnica do jeseni

Jučer su predstavnici Grada Makarske održali nekoliko sastanaka s makarskim ugostiteljima koji posluju na poručju stare gradske jezgre te su razgovarali o primjeni pravilnika. Naime, po pravilniku je još od 1. siječnja trebalo krenuti s uklanjanjem urbane i komunalne opreme koja nije predviđena, a tu spadaju i nadstrešnice, tzv. staklenici i plastenici, klima uređaji itd.

Kako doznajemo, Grad je ipak, i to značajno, ublažio ton i obećao ugostiteljima produljenje roka do jeseni. Spominjao se rok 15. listopada do kada bi se mogla provesti nabava opreme, ali i odraditi sezona bez “potresa” i stresova oko kašnjenja i dodatnih investicija. Bilo je govora i o povećanim cijenama prema Odluci o porezima, koje su za nadstrešnice i “plastenike” povećane tri puta. Navodno postoji volja da se takve cijene obračunavaju tek nakon isteka dogovorenog roka za uklanjanje.

Što se tiče Kačićevog trga, ugostitelji će morati prilagoditi podeste, no dizajnerskog rješenja koje bi trebao osigurati Grad nema, pa će se raditi prema idejnim rješenjima koja su naručili sami ugostitelji prema naputku Grada od prošlog ljeta.

Općenito su gradonačelnik Zoran Paunović, zamjenica Antonia Radić Brkan i pročelnik Matko Lovreta bili u razgovorima puno mekši i otvoreniji za kompromise nego je to bilo ranije.
Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -