Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaU Zadru od korone preminuo 33-godišnjak: Nije bio cijepljen, nije imao prethodnih...

U Zadru od korone preminuo 33-godišnjak: Nije bio cijepljen, nije imao prethodnih bolesti

Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminule su dvije muške osobe u dobi od 33 i 74 godine.Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirana su 22 bolesnika, od kojih je četvero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 14 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

“33-godišnji pacijent bio je prije zaraze koronavirusom zdrava osoba bez prethodnih bolesti, no teški oblik infekcije doveo je do teških oštećenja organizma, zbog čega je, nažalost, mladi čovjek preminuo. Pacijent nije bio cijepljen i u trenutku smrti bio je na respiratoru.

74-godišnji pacijent preminuo jučer u našoj bolnici od posljedica infekcije koronavirusom i ranijih komorbiditeta. Ovim putem izražavamo sućuti obiteljima preminulih osoba. Već smo više puta govorili o tome da je u našoj bolnici na COVID odjelima sve više mladih hospitalizirano, u jednom trenutku imali smo preko 30 posto osoba mlađih od 50 godina s teškim oblicima zaraze. Preko 90 posto hospitaliziranih u našoj bolnici nije cijepljeno”, rekao je za Dnevnik.hr zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc.

MD/ foto Pixabay

- Oglas -