Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKAU Sv. Nikoli na 200 kvadrata otvara se Centar kreativnih ideja za...

U Sv. Nikoli na 200 kvadrata otvara se Centar kreativnih ideja za javni i privatni sektor

U poslovnom centru Sv. Nikola u tijeku je uređenje Centra kreativnih industrija na površini od 200m2. Biti će to novi prostor za okupljanje i rad javnog i privatnog sektora, doznajemo iz Grada Makarska.
– Cilj je stvoriti inspirativno radno okruženje u coworking prostoru koji će se iznajmljivati za
različita društvena i poslovna događanja. Od prostora za rad lokalnih udruga, preko ureda za start up-e i freelancere, do lokacije za edukacije i radionice, centar će pružiti potrebnu infrastrukturu i podršku za inovacije, potičući rad naših udruga, suradnju među poduzetnicima, obrtnicima i umjetnicima te razvoj novih ideja, stoji u odgovoru Grada na upit o planovima oko ovog projekta.

Dodaju kako su sigurni da će postati nova vrijednost za Makarsku te konkretan korak ka umrežavanju privatnog i javnog sektora.

– Posebno nam je važno što će udruge i ostale organizacije civilnog društva, konačno dobiti kvalitetan prostor za rad, što je od neprocjenjive važnosti za naš grad.
Pri definiranju gabarita i planiranju uređenja, koristili smo informacije dobivene u istraživanju među poduzetnicima, udrugama, javnim ustanovama te tvrtkama koje su iskazale interes. Na taj način smo željeli osigurati da bude prilagođen svim potrebama korisnika.
Korisnicima će biti dostupne i IT usluge, namijenjene realnim potrebama udruga, start up-a i digitalnih nomada, a prostor će se koristiti po modelu međusektorske suradnje, čime će
upravljati MARA. Dakle, svojim sadržajima, uslugama i programima, Centar kreativnih ideja će biti u službi promicanja ekonomskog razvoja i promocije kulturne ponude Makarske. Želimo svima koji tvaraju dodatnu vrijednost u Makarskoj, a nemaju vlastiti prostor, omogućiti zajedničko mjesto na kojem će moći ideje pretvoriti u djela te se povezati s ostalim kreativcima – na korist svih Makarana, poručuju iz Grada.

Otvorenje centra planirano je u prvoj polovici 2024. godine.

M.D./foto M.D.

- Oglas -