Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSinj: Otvoren obnovljeni Dom zdravlja

Sinj: Otvoren obnovljeni Dom zdravlja

​Završeni su radovi na obnovi i uređenju Županijskoga Doma zdravlja, ispostava Sinj, vrijedni više od 2,4 milijuna kuna, izvijestila je Splitsko-dalmatinska županija.

Riječ je o projektu koji je financiran novčanim sredstvima Europske unije (EU) kroz Operativni program konkurentnost i kohezija kako bi se povećala dostupnost i raznovrsnost usluge primarne zdravstvene zaštite. Također, svrha projekta je i da se smanji broj pacijenata koji će se upućivati u bolnice na području Splitsko-dalmatinske županije kroz ulaganja u infrastrukturu i opremu pružatelja primarnih zdravstvenih usluga​, objasnili su u Županiji​.

Kako je istaknuto, ukupna vrijednost projekta je više od ​18​,8 milijuna kuna i obuhvaća infrastrukturne zahvate na objektima​. Riječ je o dva objekta Ispostave Sinj i jednom objektu u Splitu ​u Školskoj poliklinici ukupne vrijednosti od oko 6,3 milijuna kuna, te opremanj​u​ liječničkih ambulanti u ukupnoj vrijednosti ​od ​11​,7 milijuna kuna, odnosno o opremanju 109 ambulanti u različitim ispostavama Doma zdravlja te kod koncesionara.

​Nakon upravo završenih radova, slijedi opremanje prostora za koje je postupak nabave završen, a projektom je predviđeno opremanje ambulanti pri ispostavi Doma zdravlja Sinj u vrijednosti od gotovo ​pola milijuna kuna te opremanje ambulanti liječnika koncesionara na širem sinjskom području u vrijednosti već​oj od 1,1 milijun kuna.

Partner na projektu je ustanova Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, a Javna ustanova RERA S​plitsko-dalmatinska pruža tehničku podršku u provedbi projekta.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji podsjetili su da su tijekom nekoliko prethodnih godina sudjelovali u ulaganjima u zdravstvo na svom području ukupne vrijednosti od više od 350 milijuna kuna. Riječ je o projektima izgradnje, uređenja i opremanja Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo te Zavoda za hitnu medicinu, nabavu 35 sanitetskih vozila, provedbu specijalističkih usavršavanja liječnika, ali i velike projekte KBC-a Split te Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije.

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa rekao je da je preuređeno oko 400 kvadrata jedne etaže u zgradi u kojoj se nalazi pet ambulanti obiteljske medicine i dva krova od 850 četvornih metara na toj zgradi, kao i na zgradi stacionara.

Hina/foto TZ Sinj

- Oglas -