Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaU SD županiji 284 novih slučajeva: Makarska 10 novozaraženih, Brela 4

U SD županiji 284 novih slučajeva: Makarska 10 novozaraženih, Brela 4

– U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđeno je 284 novih slučajeva zaraze koronavirusom dok su od posljedica zaraze u bolnici umrla tri muškarca, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 763 obrađena testa 284 su pozitivna.

Split ima 110 novozaraženih, Sinj 27, Kašteli 24, Solina 19, Makarska deset, Jelsa devet, te Omiš osam. Po šest zaraženih imaju Seget i Dugi Rat, po pet Trilj, Trogir, Dicmo, Klis i Imotski, po četiri Vrlika i Brela, a tri Podbablje. Hvar, Komiža, Dugopolje, Podstrana, Hrvace, Zagvozd, Runović, Selca i Zmijavci broje po dvoje oboljelih, dok jednog novozaraženog imaju Vis, Vrgorac, Baška Voda, Gradac, Bol, Marina, Otok, Postira, Šestanovac, Tučepi i Zadvarje.

“Od ukupnog broja novooboljelih 156 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 2003 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 151 covid pozitivna osoba u KBC-u Split dok se šest osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrle su tri muške osobe stare 82, 86 i 70 godina i svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju”, istaknuto je u Stožeru.

Hina

- Oglas -