Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaU proteklih sedam dana sankcionirano 46 osoba zbog prekršaja na moru

U proteklih sedam dana sankcionirano 46 osoba zbog prekršaja na moru

U proteklih sedam dana policijski službenici Postaje pomorske policije Split su procesuirali ukupno 46 osoba zbog počinjenja različitih prekršaja vezanih uz sigurnost plovidbe, ali i ostalih zakona iz nadležnosti policije. Policijski službenici su osobe sankcionirali uglavnom zbog prekrcaja osoba, prekrcaja na brodovima, nedostatka dokaza o stručnoj osposobljenosti, iz razloga jer na plovilu bilo drugog člana posade i ne posjedovanja potrebnih isprave, a sve sukladno Pomorskom zakonu i ostalim zakonima koji se odnose na sigurnost plovidbe.

Također, policijski službenici Postaje pomorske policije Split su sudjelovali i u dvije zajedničke akcije nadzora na moru koje su proveli s djelatnicima Carinarnice Split, Državnog inspektorata i Obalne straže.

Policijski službenici će i dalje tijekom turističke sezone, u cilju prevencije, nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru, samostalno, ali i u suradnji s drugim službama.

Posebno upozoravamo osobe koje upravljaju gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon, da se obavezno pridržavaju propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru – objavili su iz PU SD.

MD/foto PU SD

- Oglas -