Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaZAPOČINJE KRAFTING FESTIVAL Svi putevi vode u Park fra Jure Radića

ZAPOČINJE KRAFTING FESTIVAL Svi putevi vode u Park fra Jure Radića

Makarska je spremna za otvaranje Krafting festivala koji će od petka do nedjelje, od 7.do 9.lipnja, donijeti tri dana vrhunske gastronomije i vrlo bogat zabavni program u kojem će, čvrsto vjerujemo, svi pronaći nešto za sebe.

U ambijentu Parka Fra Jure Radića tijekom festivalskih dana posjetitelji će moći probati više od 90 različitih vrsta piva domaćih i stranih pivara, kušati gin specijalitete sedam različitih domaćih craft ginova, nazdraviti s nagrađivanim rakijama slavonskih delicija te prisustvovati kulinarskom show-u u kojem će nam svoje umijeće predstaviti gostujući master-chefovi Marin Rendić, Marko Palfi i Christian Misirača.

Chefovi će hranu pripremati pod budnim okom Renea Bakalovića koji će nam predstaviti i jela s dalmatinskim tartufima. Pred gostima i Makaranima oživjet će i stari zanati, a biti će prilike i za kušati tradicionalne delicije lokalnih proizvođača.

-Pripreme su pri samom kraju i zapravo sve što preostaje je da pozovem Makarane, naše goste ali i ljude širom Dalmacije da ovog vikenda izaberu dolazak na Kraftinng festival, te uživaju u vrhunskoj gastronomskoj i zabavnoj ponudi. Mislim da ovih dana jednostavno svi putevi vode u Park fra Jure Radića – čuli smo od direktorice TZ Makarska Hloverke Novak Srzić.
R.I. / foto Duje Antonini

GOZBA
Kulinarski podij prvi dan će u popodnevnim satima otvoriti dobro poznati chef Marin Rendić koji će nam pripremiti niz specijaliteta; Srdela savor, arancine od sipe uz majonezu od šparoga te tapas višku pogaču. Ovaj neodoljivi niz sljedeći dan nastaviti će Christian Misirača uz hobotnicu, te tapas plavom brusketom s kremom od češnjaka i mariniranim inčunima. Christian će posjetitelje nahraniti i u nedjelju s oslićem pohanim u smjesi od craft piva s toplom salatom, te tapas hrskavim paketićima s ličkim škripavcem i kremom od tartufa uz concas od rajčice. Za večeru pikantna lignja na mariniranom patliđanu. A ovo je samo dio gastro ponude koju će Krafting festival u Makarskoj predstaviti svima koji ovaj vikend odluće provesti baš tu.
GUC
Uz dobru hranu mora ići i čaša dobrog pića, pa će se tako na festivalu naći mnogobrojno domaće ali i strano craft pivo, u kojemu će svako nepce pronaći nešto za sebe. Osim ponude craft piva, posjetitelji će moći uživati i u raznim craft ginovima i domaćoj slavonskoj rakiji. Zaista, za svakoga po nešto.
GLAZBA
Dobru atmosferu U Makarskoj ovog vikenda garantiraju i popularna imena hrvatske glazbene scene; Vojko V, TBF i Cubismo. Život u Makarskoj ovog će vikenda zaista biti lijep.
Vidimo se! #kraftingmakarska
*Detaljnije informacije o svemu što će se kušati i slušati na ovoj gastro manifestaciji potražite na službenoj Facebook stranici eventa:

- Oglas -