Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAU Makarsku stiglo novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

U Makarsku stiglo novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

U srijedu 2. veljače 2022. u Makarsku stiglo novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada koje je isporučila tvrtka Komop d.o.o. iz Zagreba trgovačkom društvu Makarski komunalac.

Podsjetimo, trgovačkom društvu Makarski komunalac d.o.o., odobren je projekt „Skupi, složi, savjesno ODVOZI“. Projekt je prijavljen na natječaj „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 921.512,03 kuna od čega bespovratna sredstva 783.285,22 kuna, što je maksimalan intenzitet potpore od 85%.

Projekt „Skupi složi savjesno ODVOZI”se sastoji od aktivnosti nabave komunalnog vozila čemu se pridonosi povećanju stope odvojenog prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu na području Grada Makarske te oporabi otpada i konačnom smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Svrha projekta jest da se nabavkom novog vozila unaprijedi i poboljša sustav odvojenog prikupljanja otpada. Važno za istaknuti je će u ekonomskom pogledu projekt doprinijeti da se otpad još i više počne shvaćati kao vrijedan resurs koji ispravnim gospodarenjem stvara dodanu vrijednost u zajednici dok je održivo gospodarenje otpadom nužan uvjet za zaštitu okoliša, najvažnijeg resursa kojeg posjedujemo.

Projekt je u ime JU Makarska razvojna agencija MARA predstavila ravnateljica Lidija Vukadin Vranješ te stručna suradnica Makarskog komunalca Mila Lukić, dok je samo vozilo predstavio direktor Željko Bagarić koji je istaknuo kako je Makarski komunalac i do sada uspješno koristio mogućnosti financiranja projekata iz bespovratnih sredstava.

Gradonačelnik Zoran Paunović čestitao je Makarskom komunalcu na uspješno realiziranom EU projektu te je istaknuo kako će se nabavljenim vozilom značajno unaprijediti odvojeno prikupljanje otpada na području grada Makarske. Realizacijom ovog projekta Makarska je korak bliže zacrtanoj viziji Zelene Makarske.Novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada stiglo u Makarsku.

MD/ foto: MD/M.Komunalac

- Oglas -