Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotU Makarskoj održana godišnja skupština Hrvatsko-njemačkog društva

U Makarskoj održana godišnja skupština Hrvatsko-njemačkog društva

Hrvatsko-njemačko društvo Split je održalo je svoju godišnju Skupštinu prošlog petka u Makarskoj, u prostorima Studija Hotelijerstva i gastronomije. Skupština se, kako je naglašeno, održala u Makarskoj zbog velikog broja doseljenih Nijemaca koji se žele aktivno uključiti u rad Društva ali i doprinijeti gradu Makarskoj svojim znanjima, vještinama i poznanstvima u svojim rodnim krajevima diljem Njemačke – objavili su iz Grada Makarske.

Skupštinu je vodio Nikola Horvat, novi predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva, uz podršku Herberta Buchea, novog predsjednika podružnice Makarska koji je dužnost od bivšeg predsjednika Gloryana Grabnera preuzeo krajem prošle godine.

Gradonačelnik Zoran Paunović poželio je uspjeh u radu Društva i potakao na još bolje povezivanje Makarske sa njemačkim prijateljima, posebno iz grada Steina sa kojim se prijateljski odnosi njeguju već 35 godina. Najavio je i skoro potpisivanje Sporazumu o partnerstvu i nove mogućnosti suradnje na korist svih građana.

Skupu se obratila i Kristina Klaiber, predstavnica njemačke nacionalne manjine koja je pozvala okupljene da se upišu u evidenciju nacionalne manjine, jer će se na taj način lakše rješavati problemi onih koji su Hrvatsku izabrali kao svoje mjesto za život.

Posebna zahvala izrečena je dr.sc. Zoranu Ribaroviću, dugogodišnjem predsjedniku Društva koji je prije mjesec dana odlikovan visokim priznanjem od SR Njemačke – njemačkim Križem za zasluge za svoj tridesetogodišnji rad.

foto: Grad Makarska
– Zahvaljujemo Franjevačkom samostanu i Turističkoj zajednici Makarska koji su nas ugostili u Malakološkom muzeju te Sveučilištu u Splitu – Studij hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj koji su nam ustupili prekrasnu dvoranu da možemo održati ovaj radno-društveni skup kao zalog buduće suradnje i jačanju veza Njemačke i Hrvatske preko naših članova, te gradonačelniku Zoranu Paunoviću koji je uveličao ovaj skup davši dodatnu potporu radu Društva i svojim sugrađanima njemačkog porijekla, rekao je na kraju Horvat.
izvor: www.makarska.hr
- Oglas -