Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKU Makarskoj danas udar bure od 108 km/h, na Biokovu nula. Suho...

U Makarskoj danas udar bure od 108 km/h, na Biokovu nula. Suho vrijeme do vikenda

Za razliku od vrlo nestabilnog ponedjeljka, utorak je donio znatne stabilnije vremenske prilike cijeloj Dalmaciji. Pljuskova je bilo tek u pograničnom području s BiH gdje je bilo slabih i povremenih pljuskova. Da je hladnije od prosjeka za dio godine svjedoče temperature zraka u planinama. Rano večeras na Dinari se mjeri tek 1 stupanj iznad nule, a temperature zraka na Velikoj Duvjakuši nije prešla 4°C. Na Biokovu, na Svetom Juri, jutros je izmjereno 0°C, a temperatura danas nije prešla 5°C, bez obzira ne pretežno sunčano vrijeme.

Dan je obilježila umjerena, povremeno jaka bura, koja je ponegdje imala olujne udare. Tako je na DHMZ mjernoj postaji u Makarskoj danas izmjeren udar bure od 108 km/h. Na dubrovačkom području bura ima udare do 83, a na splitskom 79 km/h.

Sve do vikenda očekuje nas suho vrijeme, povremeno uz malu do umjerenu naoblaku i vjetrovito. U srijedu će ponovno ponegdje biti olujnih udara vjetra, osobito podno Biokova. Najviše dnevne temperature bit će od 18 do 23°C. Djelomično sunčano i suho umjerenu buru i tramontanu bit će u četvrtak koji će donijeti više temperature pa će u najtoplijem dijelu dana biti od 21 do 27°C.

U petak djelomično sunčano i većinom suho, popodne uz malu mogućnost slabog pljuska u Zagori. Puhat će umjerena bura, a najviše dnevne temperature bit će od 20 do 25°C.

Subota donosi promjenjivije vrijeme, osobito u srednjoj i južnoj Dalmaciji gdje će povremeno biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Noću slaba do umjerena bura, danju slab vjetar s mora. Svježije, od 18 do 23°C u najtoplijem dijelu dana. U nedjelju i dalje promjenjivo, uz više suhog vremena nego u subotu. Zadnji dan svibnja donosi nešto niže temperature u odnosu na prosjek za dio godine – piše Dalmacija danas.
M. D. /foto Goran Morović

 

 

- Oglas -