Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaU korist Grada Sinja pravomoćno okončan sudski spor vrijedan preko 80 milijuna...

U korist Grada Sinja pravomoćno okončan sudski spor vrijedan preko 80 milijuna kuna

Nakon što je u travnju 2018. godine Trgovački sud u Splitu odbio tužbeni zahtjev tvrtke “Autoprijevoz- Sinj d.o.o.“, Sinj, koja je od Grada Sinja tražila 23 milijuna kuna na ime navodne štete u postupku restrukturiranja i financijske konsolidacije te tvrtke, Visoki trgovački sud RH odlučujući o tužiteljevoj žalbi protiv prvostupanjske presude, odbio je tužiteljevu žalbu kao neosnovanu i potvrdio presudu Trgovačkog suda u Splitu od 17. travnja 2018. godine.

Time je u korist Grada Sinja pravomoćno okončan dugotrajni sudski spor koji se vodi od ožujka 2010. godine, a temeljem pravomoćne presude Grad Sinj od Autoprijevoza na ime troškova parničnog postupka potražuje iznos od 1.881.875,oo kuna, uvećan za zakonsku zateznu kamatu.

Podsjećamo prvom tužbom ‘Autoprijevoz’ je od Grada Sinja potraživao 28 milijuna kuna, a kasnije 23 milijuna kuna, a taj iznos s kamatama popeo se danas na preko 80 milijuna kuna, što samo po sebi dovoljno govori o krucijalnoj važnosti ovakve rješidbe za Grad Sinj i nesmetano odvijanje i realizaciju svih rashoda koji su nužni za obavljanje redovitih djelatnosti grada, proračunskih korisnika i ostvarivanja prava i obveza građana Sinja.

Koristimo prigodu pa zahvaljujemo odvjetniku Ivi Staničiću iz Splita koji je od samih početaka zastupao Grad Sinj u predmetnom postupku, na profesionalnom i predanom angažmanu, kao i odvjetniku Davoru Laziću iz Zagreba koji se dodatno uključio u postupak na strani Grada u zadnjoj, završnoj fazi postupka.

Podsjećamo da su i dalje među istim strankama u tijeku dvije parnice koje se temelje na istom pravnom i činjeničnom osnovu, koji je sada otpao, a koje datiraju iz istog razdoblja, jedan procijenjene vrijednosti 740.000,oo kn, a drugi 150.000,oo kn.
Također i dalje se pred Općinskim sudom u Splitu po optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Splitu vode kazneni postupci protiv odgovornih osoba Autoprijevoza zbog povrede čl. 292. st.2. (zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju) Kaznenog zakona, a u kojim postupcima je Grad Sinj kao oštećena strana istaknuo imovinsko pravne zahtjeve – stoji u priopćenju Grada Sinja.
M.D. / foto TZ Sinj

- Oglas -