Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaU dva dana samo jedna novozaražena osoba u Hercegovini

U dva dana samo jedna novozaražena osoba u Hercegovini

Tek jedan slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u posljednja dva dana u trima županijama na području Hercegovine koja je bila među najpogođenijim regijama u BiH, što govori da je epidemija stavljena pod nadzor.

Kako su u nedjelju izvijestili iz Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sa sjedištem u Mostaru u posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici na Covid-19 testirana su 73 uzorka od čega u ovoj županiji nije bilo pozitivnih, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

U Covid-bolnici trenutačno se liječi devet osoba, od čega su dva bolesnika na respiratoru i izrazito teškoga kliničkog stanja. Troje bolesnika je na potpornoj terapiji kisikom.

Dodali su kako je bez zaraženih protekao i jučerašnji dan.

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu izvijestio je pak o jednoj muškoj osobi pozitivnoj na prisustvo koronavirusa s područja Širokog Brijega. U posljednjih 48 sati nije zabilježena nijedna zaražena osoba u Hercegbosanskoj županiji sa sjedištem u Livnu.

U trima županijama u Hercegovini do sada je zaraženo 369 te je preminulo 17 osoba. Ova je regija druga u BiH nakon Banja Luke po broju osoba oboljelih od posljedica virusa Covid-19. Najveći broj oboljelih je u Mostaru, Čitluku i Širokom Brijegu.

Hina / foto Pixabay

- Oglas -