Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaU devet gradova i općina u Hercegovini i Dalmaciji traže izuzeće od...

U devet gradova i općina u Hercegovini i Dalmaciji traže izuzeće od samoizolacije

Stanovnici devet općina i gradova iz Dalmacije i Hercegovine započeli su s potpisivanjem online peticije kojom od institucija Republike Hrvatske za sebe traže izuzeće u slučaju da se ponovno uvede dvotjedna samoizolacija za stanovnike BiH zbog povećanog broja slučajeva zaraze koronavirusa.

Online peticiju koja će biti upućena hrvatskoj Vladi i Kriznome stožeru te Vladi Županije zapadnohercegovačke i tamošnjoj Civilnoj zaštiti, potpisalo je već potpisalo 1300 osoba.

Peticiju su potaknuli žitelji općina i gradova Vrgorca, Imotskog, Metkovića, Ploča i Opuzena u Hrvatskoj te Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja u BiH. Oni apeliraju da se stanovnike ovih općina i gradova izostave od eventualnog uvođenja dvotjedne samoizolacije.

“Ovim putem, a povodom najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze s teritorija BiH u RH tražimo da se od eventualnog uvođenja samoizolacije izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH”, stoji u online peticiji.

Pri tome se pojašnjava kako je ovim općinama iznimno dobra epidemiološka situacija navodeći da o tome postoje jasni podaci.

U Županiji zapadnohercegovačkoj je u zadnjih mjesec dana zabilježeno svega devet slučajeva zaraze, od kojih je jedan bio uvoz iz Republike Hrvatske.
Hina /foto TZ Vrgorac

- Oglas -