Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTU četvrtak počinje boćarski spektakl u Apfel Areni

U četvrtak počinje boćarski spektakl u Apfel Areni

Kraj svibnja rezerviran je za veliki boćarski turnir, koji će se održati u Apfel Areni.Natjecanje počinje u četvrtak, 25.05., a na njemu će nastupiti više od 100 momčadi.

Ovo je prvi ovakav turnir u našem gradu, a uz to i jedan od najvećih kada je riječ o bakelitnim boćama. Naime, riječ je o igri starinskim načinom, uz pomoć drvene ograde (šponde) i gume.

Turnir je pobudio veliki interes među igračima, pa je za očekivati da će na njemu nastupiti brojna poznata imena iz ovog sporta.
Boćanje je dio višegodišnje dalmatinske tradicije, pogotovo u rekreativnoj sferi. Brojna dalmatinska mala mjesta već dugo održavaju boćarske turnire, a na tu listu sada je ušla i Makarska. Bit će to prvi veliki „bućarski“ turnir podno Biokova, a posebnost mu daje i činjenice da će se održati u novoizgrađenoj Apfel Areni, što će svim sudionicima zasigurno predstavljati specifičan doživljaj.

Za sudjelovanje je potrebna i kotizacija, koja iznosi 45 eura. Turnir nudi i bogate novčane nagrade, a do njih će doći četiri najbolje momčadi. Pobjednik će osvojiti 2000 eura, dok će drugoplasirani zaraditi 1200 eura. Trećeplasiranome će pripasti 600 eura, a četvrtoplasiranome 200 eura.
D.Srzić / foto Apfel Arena

- Oglas -