Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAU ČAST POGINULIM PRIPADNICIMA Na Zelenki otkriven Spomenik PPN Kobac

U ČAST POGINULIM PRIPADNICIMA Na Zelenki otkriven Spomenik PPN Kobac

Pred brojnim uzvanicima i građanima koji su se okupili danas na križanju Zagrebačke ulice s Ulicom Put Požara svečano je otvoren Spomenik Postrojbi posebne namjene Kobac.

Rad je djelo kipara Bruna Maganića, a uz prikaz ptice koja je simbol postrojbe donosi u kamen uklesana imena Tomislava Skočibušića, Markice Rose , Borisa Bandića i Stipe Ursića koji su 5.srpnja 1992.godine izgubili živote na dubrovačkom bojištu.

Voditeljica programa bila je Žana Šulenta, dok su se građanima obratili predsjednik Udruge PPN Kobac Robert Brzica, nekadašnji zapovjednik 156.brigade HV-a admiral Ante Urlić, gradonačelnik Jure Brkan, kao i izaslanik Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Damir Krstičević.

Ovom prilikom su podijeljene i posebne zahvalnice – dobili su ih gradonačelnik Brkan, voditelj projekta Joze Vranješ, autor akademski kipar Bruno Maganić, Mjesni odbor Zelenka te Ivan Skender dok je u programu nastupila klapa Srdela. Spomenik je blagoslovio don Mislav Šaškor.

-Neka Spomenik bude vama na ponos jer su to vaši sinovi, neka bude nama na čast jer su naši sugrađani, a djeci podsjetnik koliko je skupo koštala sloboda u kojoj živimo – kazao je Jure Brkan dok se prvi zapovjednik postrojbe Kobac Ivan Glibota posebno zahvalio i zamjeniku gradonačelnika Jozi Vranješu koji se, istaknuo je, najviše angažirao na ideji da Kobci dobiju svoj spomenik u Makarskoj.

O. Franić

- Oglas -