Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaU BiH u četvrtak drugi najveći broj oboljelih od početka epidemije koronavirusa

U BiH u četvrtak drugi najveći broj oboljelih od početka epidemije koronavirusa

U četvrtak je sa 119 slučajeva zabilježen drugi najveći broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije u Bosni i Hercegovini u ožujku ove godine, objavile su u četvrtak zdravstvene vlasti ove zemlje.

U posljednja 24 sata u Sarajevu je otkriveno 17 slučajeva pozitivnih na testiranju, a slijedi Banja Luka sa 16 osoba oboljelih od covida-19. Veći broj zaraženih je u entitetu Republike Srpske sa 62 osobe, a u Federaciji BiH je pak registrirano 57 oboljelih.

“U Federaciji BiH do sada je testirano 50.815 uzoraka, a covid-19 je potvrđen kod 1.732 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.012 pacijenata, dok je trenutno aktivan 671 slučaj-oboljeli od covid-19“, navodi se u priopćenju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske izvijestili su kako se najveći broj zaraženih odnosi na lokalne transmisije, a postoje i slučajevi uvoza virusa iz inozemstva.
U posljednja 24 sata zabilježena su i dva smrtna slučaja osoba oboljelih od koronavirusa.

U BiH je do sada zabilježen najveći dnevni broj sa 126 zaraženih osoba. Broj zaraženih osoba naglo je pao u BiH s primjenom razmjerno strogih restriktivnih mjera. Nakon popuštanja tih mjera stalno se povećava broj osoba oboljelih od covida-19.
Hina / foto Unsplash

- Oglas -