Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTU Apfel Areni održan 1. Zimski kup za djevojčice u organizaciji NS...

U Apfel Areni održan 1. Zimski kup za djevojčice u organizaciji NS Split

Uz sudjelovanje 285 djevojčica podijeljenih u 28 ekipa uspješno je u subotu odigran u Apfel Areni u Makarskoj 1. Zimski kup za djevojčice u organizaciji Nogometnog središta Split i uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza.

Turnir je održan za djevojčice uzrasta U-13 i U-16, a pobjednice su nakon vrlo zanimljivih dvoboja bile Športski ženski nogometni klub Ombla Dubrovnik (U-13) i NK Croatia Stankovci 1 (U-16).

U U-13 kategoriji sudjelovalo je 175 djevojčica u 16 ekipa. Nakon što su bile najbolje u svojim skupinama, kroz polufinalne oglede su finale uspjele izboriti ŠŽNK Ombla koja je nadigrala ŽNK Split s 1:0 te NK Abeceda sporta 1 koja je nakon boljeg izvođenja penala svladala ŽNK Imotska krajina 1:1 (pen: 2:1). Dvoboj za treće mjesto pripao je Imoćankama koje su porazile Splićanke s 3:0, dok je u finalu ŠŽNK Ombla nadigrala NK Abeceda sporta 1 1:0.

Turnir U-16 odigran je uz 12 ekipa, odnosno 110 djevojčica. Tri najbolje ekipe skupina izravno su se plasirale u polufinale dok je kroz razigravanje isto pošlo za rukom nogometašicama ŠNK Apfel Arena koje su u toj fazi natjecanja bile uspješnije od ŠŽNK Ombla (2:1) i HNK Val (2:0). U polufinalu je ekipa NK Croatia Stankovci 1 porazila ŽNK Imotska krajina 3:0, a nogometašice ŽNK Split su bile bolje od domaćih djevojaka iz ŠNK Apfel Arena sa 4:1.

Do trećeg mjesta su stigle nogometašice ŽNK Imotska krajina koje su porazile ŠNK Apfel Arena s 1:0, dok su pobjednički pehar na kraju podigle cure iz NK Croatia Stankovci 1 koje su u finalu slavile protiv ŽNK Split rezultatom 2:0.

Zanimljivo je da je na turniru sudjelovao i ŽNK Hajduk sa četiri ekipe, po dvije u svakoj kategoriji, no igračice s Poljuda nisu uspjele osigurati polufinala.

– Ovim putem želimo uputiti jedno veliko “hvala” gospodinu Miji Pašaliću i djelatnicima Apfel Arene na suradnji, svim klubovima, igračicama i službenim osobama koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi 1. Zimskog kupa Nogometnog središta Split. Neophodno je istaknuti susretljivost i angažman domaćina, u prvom redu voditeljice sportskog segmenta Anite Gaće te Mirka Vranješa i Vika Lalića koje je uistinu bilo za svaku pohvalu. Organizacija, uvjeti i boravak svih sudionika u Apfel Areni bilo je na visokoj razini. Izostanak bilo kakvih problema ukazuje na pravilan izbor kako mjesta održavanja tako i osoba uključenih u organizaciju turnira te ostavlja prostor za buduće projekte – poručili su organizatori.

Idući veliki nogometni turnir u Apfel Areni počinje već 19. veljače i trajat će četiri dana, radi se o drugom izdanju međunarodnog Apfel Arena Winter Cupa koji će okupiti gotovo 800 mladih nogometaša i nogometašica u kategorijama U-8, U-9, U-10 i U-12, priopćili su iz Apfel Arene.

Foto: Nedjeljko Mrše / NS Split / HNS

- Oglas -