Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaU 10 dana inspektori napisali oko milijun i pol kuna kazni

U 10 dana inspektori napisali oko milijun i pol kuna kazni

– U razdoblju od 23. studenoga do 3. prosinca inspektori Državnog inspektorata, pripadnici Civilne zaštite i policijski službenici izvršili su 10.130 nadzora poslovnih subjekata te izdali 242 upozorenja za otklanjanje nedostataka, piše u nedjelju Jutarnji list.

Izdano je 48 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1,440.000 kuna zbog kršenja mjera, istaknuo je na prošle dvije sjednice Vlade ministar Božinović, navodi dnevnik.

Financijska vrijednost prekršajnih naloga ne znaći da je toliki novac i uplaćen u državni proračun. Koliko će se zapravo naplatiti kazni, bit će poznato nakon konačnih presuda prekršajnih sudaca.

Inspektori Državnog inspektorata, pripadnici Civilne zaštite i policijski službenici već mjesecima obilaze trgovine, ugostiteljske objekte, socijalne i zdravstvene ustanove te obavljaju nadzor primjene odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Prema zbirnim podacima Državnog inspektorata, njihovi sanitarni i turistički inspektori te inspektori rada od 15. ožujka do 29. studenoga obavili su 12.961 nadzor poslovnih subjekata.

U razdoblju od 15. ožujka do 15. studenoga turistički inspektori su obavili 1791 nadzora primjene mjera Stožera u ugostiteljskim objektima. Utvrđene su 352 povrede odluka Stožera te su propisane prekršajne mjere.

Nakon uvođenja strožih epidemioloških mjera, od 14. listopada do 29. studenoga turistički su inspektori obavili 1129 inspekcijskih nadzora. U 43 slučaja utvrđeno je da se ugostitelji ne pridržavaju mjera, a u 14 slučajeva doneseno je usmeno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

U Državnom inspektoratu navode kako su njihovi sanitarni inspektori od uvođenja epidemioloških mjera proveli 9600 inspekcijskih nadzora, donosi Jutarnji list.

Hina

 

- Oglas -