Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotTZ i Grad pozivaju: posjetite program Uskrsa u Makarskoj

TZ i Grad pozivaju: posjetite program Uskrsa u Makarskoj

Turistička zajednica grada Makarske u suorganizaciji s Gradom poziva sve sugrađane i goste da se pridruže u bogatom i raznolikom programu za proslavu Uskrsa tijekom cijelog produženog vikenda u Makarskoj.

I ove godine imat ćemo priliku uživati u velikim pisanicama koje su unikatno oslikali ponajbolji makarski umjetnici – Sanja Srzić, Goran Novović, Silvija Prusina i Vice Glibote, Ivana Polić Pavlinović, Ivana Glibota Pandžić, Klement Šimić i Tonći Mravičić – a od srijede će biti postavljene na različitim lokacijama u Gradu.

Subota je rezervirana za djecu i za dječji program ‘Ususret uskrsu’, koju ćemo provesti družeći se s uskršnjim zekom uz kreativne uskršnje radionice, oslikavanje lica te različite igre s animatorima,a namijenjena je stranim i domaćim gostima. Radionicu će voditi već poznati kreativci iz Udruge vodiča Makarske rivijere i Zabiokovlja. Prijave za radionicu nisu potrebne – svi zainteresirani mogu doći u subotu u 10 sati na Šetalište dr. Franje Tuđmana pored dječjeg parkića.

Uskrsni ponedjeljak donosi nam već tradicionalni ‘Uskrsni doručak’, gdje ćemo imat priliku uživati u prezentaciji uskrsnog stola na gradskoj rivi kojeg pripremaju ponajbolji kuhari makarskih hotela i restorana. Domaća sirnica, uskrsna jaja, kuhana šunka, dalmatinski pršut, razni sirevi, pogače, sezonske namirnice samo su neke delicije koje će se naći na uskrsnom stolu od 10,00 sati na Trgu 156. brigade uz glazbenu podlogu Klaudije & banda. Također, naše umirovljenice će na svom štandu pripremiti tradicijski oslikana jaja, a za pripremu slatkog doručka zadužena je Udruga sunce.

- Oglas -