Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaTUČEPI Štedljivi proračun: svi kapitalni projekti probat će se "pokrit" iz drugih...

TUČEPI Štedljivi proračun: svi kapitalni projekti probat će se “pokrit” iz drugih izvora

Općina Tučepi u 2022.godinu ušla je s proračunom od 17,3 milijuna kuna. Većih kapitalnih projekata koji se financiraju iz izvornihm prihoda, međutim, baš i nema. Najveća dva, vodoopskrba mreža u tučepskim zaseocima i lučica trebali bi se financirati, barem po kontima načelnika Ante Čobrnića, iz EU fondova i kase Lučke uprave. Tako da i nisu našli svoje mjesto u kapitalnom dokumentu.

Nije sigurno ni da je Općina spremna financirati izgradnju pera i zaštitne plaže kod “Gusara”, što je projekt težak dva milijuna kuna. Kako kaže načelnik Čobrnić, i tu sve ovisi o natječajima s kojima bi pokrili taj iznos, tako da se i ovaj projekt trenutno čini na dugom štapu. Od projekata komunalne infrastrukture i održavanja tu je rekonstrukcija nogostupa uz sjeverni rub D8 (Gornji Ratac do semafora), rekonstrukcija krovišta vrtića, izgradnja Ulice Kamena…

Svakako najveći projekt čija je gradnja još uvijek daleko je izgradnja osnovne škole s dvoranom. Podsjetimo da je “srušen” projekt aktualne vlasti te je odlučeno da će se projekt raditi tek nakon arhitektonskog natječaja za koji je, prema Čobrnićevim riječima, ostavljeno pola milijuna kuna. Povećan je to iznos sa 100 tisuća kuna u vidu amandmana.

Uz to, 800 tisuća kuna predviđeno je za projektnu dokumentaciju. – No nakon odluke je stigla informacija da će krenuti natječaji za sufinanciranje dokumentacije tako da se nadam da ćemo uspjeti taj iznos osigurati na način da ne opterećujemo općinski budžet, kazao je Čobrnić.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -