Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaTRILJ: Kreće realizacija Centra kompetencija 3LJ, teškog 72 milijuna kuna

TRILJ: Kreće realizacija Centra kompetencija 3LJ, teškog 72 milijuna kuna

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz poziv za dodjelu sredstava iz Oprerativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Gradu Trilju odobren je projekt pod nazivom Centar kompetencija 3LJ. Nositelj projekta je Ustanova CEKOM 3LJ sa sedam partnera, a sama vrijednost projekta je 72 milijuna kuna.

CEKOM 3LJ stvara zajednički prostor za znanstveni i industrijski sektor povezujući njihovo znanje i iskustvo, odnosno povezuje visokoškolske ustanove i institute s gospodarstvom i to primarno s malim i srednjim poduzetnicima. Ustanova CEKOM 3LJ očekuje razvojno-istraživačke programe koji će dovesti do veće primjene rezultata istraživanja znanstvenih institucija kao što su primjerice, kreiranje novih proizvoda i usluga, poboljšanje tržišne pozicije gospodarstva povećanjem dodane vrijednosti postojećim proizvodima i uslugama, transferu ljudskih resursa i kreiranjem novih tvrtki i poslovanja.

Konkretnije rečeno, na prostoru površine od cca 3500 m2 bit će izgrađeno 29 funkcionalno-prostornih cjelina namijenjenih korisnicima od čega su tri prostora namijenjena poduzetničko potpornim institucijama.

– Sredstva su osigurana iz EU fondova, a uglavnom su namijenjena za inovacije na području zdravlja i prehrane, želja je učiniti zajednički napor da se osiguraju ne samo infrastruktura, već i gospodarski preduvjeti za razvitak ne samo triljskog kraja, već i šire, a riječi hvale idu i struci, a to su naši partneri, na trudu i ruci suradnje – poručio je gradonačelnik Trilja.

M. D. / foto Grad Trilj

- Oglas -