Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaTRAGEDIJA U MOSTARU Sestre smrtno stradale u požaru kuće

TRAGEDIJA U MOSTARU Sestre smrtno stradale u požaru kuće

U požaru koji je sinoć, šest minuta nakon ponoći prijavljen Vatrogasnoj jedinici Mostar, a koji se dogodio u ulici Bariše Smoljana na broju 14 u Mostaru smrtno su stradale Saida Balić (53) i njena dvije godine starija sestra Asja Dugandžić.

Prema prvim informacijama s lica mjesta, nakon uviđaja koji su obavili pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona zajedno s dežurnim kantonalnim tužiocem i vještakom protupožarne struke nema elemenata krivičnog djela.

Nesretne sestre su, prema preliminarnim rezultatima, stradale usljed gušenja dimom, a kako saznaje Dnevni Avaz, Dugandžić je do dolaska policije i ekipe Hitne pomoći davala znakove života.

Iako su doktori na licu mjesta pokušali reanimaciju, nažalost spasa joj nije bilo, a dežurni doktor je, također, mogao samo konstatirati smrt njene sestre, koja je dugi niz godina bila nepokretna.

Dugandžić se brinula o sestri, a jedan od susjeda je vidio da je izašla van kuće u trenutku kada se vatra ukazala i kada je dim počeo kuljati na sve strane.

U jednom trenutku ona se ponovo zaputila prema kući, vjerovatno, zbog nepokretne sestre, a iako susjed vikao na nju da to ne čini, ona ga nije poslušala.

Inače, u tom trenutku se održavala misa polnoćka u obližnjoj katedrali, pa je ulica bila skoro pusta.

Uzroci požara bit će utvrđeni naknadno, nakon svih neophodnih vještačenja i istražnih radnji koje se poduzimaju.

Za sada , u MUP-u HNK i u Kantonalnom tužilaštvu, nakon obavljenog uviđaja, sumnjaju da je požar uzrokovala peć na drva.

Kako piše Avaz sestre su, inače, koristile električnu grijalicu, ali su, povremeno, upotrebljavale i peć na drva.

Inače, u kući je bilo jako puno stvari složenih uz peć na drva i unutrašnjost je u potpunosti izgorjela.

Vatrogasci, koji su sa tri vozila bili na intervenciji, požar su lokalizirali jutros u 2:15 sati.

MD / foto Pixabay

- Oglas -