Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOTonći Bilić, predsjednik Autokluba Makarska: Nadam se da će biokovska utrka prerasti...

Tonći Bilić, predsjednik Autokluba Makarska: Nadam se da će biokovska utrka prerasti u tradiciju

Nakon što se 2022. vozilo premijerno izdanje automobilske brdske utrke po Biokovu, naš grad i ove je godine ugostio neke od najboljih vozača iz regije, koji su se za vikend natjecali na zahtjevnoj biokovskoj stazi.

Na prvoj utrci ovosezonskog prvenstva Hrvatske sudjelovalo je ukupno 80 vozača iz 24 hrvatska kluba, a nakon dvodnevnog programa pobjedu je odnio Dejan Dimitrijević iz AKK Fly with Kolman. Posebno impresivan bio je njegov nastup u drugoj vožnji, u kojoj je postigao prosječnu brzinu od 117 km/h. Na preostale dvije „stepenice“ pobjedničkog postolja popeli su se vozači Dubrovnik Racinga Marino Poropat i Saša Radola. Što se tiče AK Makarska, najbolje plasmane postigli su Konstantin Visković (27. mjesto) i Ćiro Utrobičić (28. mjesto).

Iako ove godine vremenski uvjeti nisu bili idealni zbog kiše, organizatori utrke na kraju su, kažu, i više nego zadovoljni.

-Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim izdanjem utrke. Jedini problem stvarale su vremenske neprilike a izuzev toga, sve ostalo prošlo je uistinu odlično. Dapače, sami vozači su izrazili veliko zadovoljstvo sportskom infrastrukturom, istaknuvši kako je kvaliteta staze (za koju su stizale samo pohvale) na vrlo visokom nivou – kazao je predsjednik Autokluba Makarska Tonći Bilić.

– Također, istaknuo bih da je ovo već drugo izdanje automobilističke utrke brdskim stazama Biokova, te se nadam da će ovo postati tradicija koja će se nastaviti i u narednim godinama. Bio bi to veliki podstreh za naš makarski automobilizam, a također bi značilo da je Makarska prepoznata kao poželjna automobilistička destinacija – dodao je Bilić, zahvalivši se sponzorima Gradu Makarskoj, TZ Makarska, Općini Tučepi i TZO Tučepi.
D.Srzić/ foto Tonči Andrijašević/privatni album

- Oglas -