Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOTko sve stoji iza društva Romana d.o.o.

Tko sve stoji iza društva Romana d.o.o.

Tko, zapravo, stoji iza društva “Romana d.o.o.” i tko odlučuje hoće li se čekati suglasnost Županije ili krenuti s radovima? U javnosti je poznato da je Mate Jujnović, vlasnik “Prometa Makarska”, autobusnog kolodvora u Makarskoj te onog splitskog, preklani ušao u vlasništvo firme i posao težak oko 60 milijuna eura.

Jujnović je prije godinu i pol javno potvrdio da je ušao u “deal” s Marinkom Sulićem koji je najprije bio prebacio firmu na sina Roberta, da bi se na kraju predstavljao tek kao voditelj projekta, no ne i vlasnik. Naime, 14.kolovoza 2018.godine društvo “Romana d.o.o.” se podijelilo te dio imovine prenio na “Romana apartmans”.

A vlasnik “Romana apartmans” je Mate Jujnović, koji se na Trgovačkom sudu vodi kao osnivač, dok je njegov zet Igor Tomašić direktor ovog društva. Jujnović je kupio apartmanski dio resorta, a navodno je posudio određeni iznos Suliću kako bi se hotel konačno mogao završiti.

Ipak, formalno taj zajam, bar za sada, ne znači da je Jujnović i pravno vlasnik cijelog hotela nego tek dijela, budući je osnivač “Romana d.o.o.” Žara Malić, inače direktor tvrtke “Pago Croatia”.

Romana je, inače, novu upravu na čelu sa Žarom Malićem dobila još 2016.godine, kada je hercegovački poduzetnik Sulić kazao kako se umorio od svega.

– Imao sam toliko problema zbog hotela, pa izgradnju Romane sada vodi njemačka Rewe grupa, odnosno njihov turoperator Der turistik, rekao je tad Sulić novinarima i time demantirao medije koji su objavili da je on i dalje vlasnik projekta. ReWe je ubrzo izašla iz ove trakavice koja traje neka dva desetljeća, a kao partner se pojavio Mate Jujnović koji je prije dvije godine u medijima govorio kako će Romana biti najljepši hotel na Jadranu.

Inače, podsjetimo da Romana po svemu sudeći otvara ovo ljeto, a najavili su zapošljavanje oko 250 ljudi. Nedavno je rečeno kako im je fokus na rukovodećim funkcijama, no nije poznato jesu li našli osobu koja bi vodila hotel. Pisalo se i da je Sulić još prije dvije godine oko toga pregovarao s Darijom Antunovićem, nekadašnjim izvršnim direktorom KTC Jadran, no očito je uprava “Romane” i dalje u potrazi za nekim tko bi vodio resort.
M. D. /foto M. D.

- Oglas -