Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaTETAR UZ MORE Predstava Cabaret Zagrepčanke i statičar u ponedjeljak u Makarskoj

TETAR UZ MORE Predstava Cabaret Zagrepčanke i statičar u ponedjeljak u Makarskoj

U ponedjeljak, 13. lipnja u Makarskoj gostuje ponajbolje zagrebačko kazalište Komedija s predstavom “Cabaret Zagrepčanke i statičar” na kazališnoj sceni uz Spomenik revolucije na Glavici.

Riječ je o kazališnoj komediji vrlo popularnog autora i redatelja mlađe generacije Ivana Lea Leme u izvedbi izvanrednog glumačkog postava kazališta Komedija koji čine Nera Stipičević, Mila Elegović, Ivona Kundert, Nina Kaić Madić te nova zvijezda glumačkog svijeta Fabijan Pavao Medvešek.

Duhoviti “Cabaret Zagrepčanke i statičar” svojom premijerom u veljači razdrmao je kazališnu scenu u Hrvatskoj a u Makarsku stiže u sklopu kazališnog festivala Teatar uz more.

Autor i redatelj Ivan Leo Lemo dosad je u svojim hit predstavama (Splićanke, Vlajland, Čudo) oduševio publiku seciranjem mentaliteta Dalmatinki a ovog puta se odlučio pozabaviti mentalitetom glavnog grada. Iako bi naslov na prvu mogao zavarati Zagrepčanke zapravo baš to i nisu.

One su jedno slavonsko siroče,jedna purgerska dama, jedna došljakinja s istoka i naravno Dalmatinka u Zagrebu, svaka sa svojom bizarnom životnom pričom. Tu je i jedan Zagrepčanin, po zanimanju statičar, koji prije potresa nije trebao nikome a sada je naglo postao tražena roba.

Iz svih stereotipa stanovnika glavnog grada Lemo je iskonstruirao sulude sudbine glavnih likova, duhovito ih izmiješao pa pustio da ih zagrebački potres prodrma i natjera da propitaju svoje prioritete.

“Dragi Makarani, sretna sam što 13. lipnja s kazalištem Komedija dolazim doma, pred Vas, s komedijom “Cabaret Zagrepčanke i statičar”. Dođite i nasmijte se s nama na Teatru uz more. ” – Nera Stipičević

Šaroliko društvo likova, njihove bizarne životne priče i živčani slomovi, ekstremne životne sudbine ulivene u Zagreb pa onda pošteno prodrmane prirodnom katastrofom potresa nasmijati će Vas, malo i zamisliti ali sigurno uvjeriti kako u životu zbilja nije svako zlo za zlo!

MD

ULAZNICE :

online na www.teataruzmore.com i www.croatia-tickets.com

Turist Biro (Obala kralja Tomislava 2)

Blagajna na ulazu na kazališnu scenu na Glavici radit će na dan predstave od 20 sati.

INFO i REZERVACIJE 091 795 7260

- Oglas -