Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTTENIS Luka Ereš zaustavljen u polufinalu Dubrovnik Dub Bowa

TENIS Luka Ereš zaustavljen u polufinalu Dubrovnik Dub Bowa

Dubrovnik Dub Bow – često nazivan i “U13 i U11 svjetsko prvenstvo” poznato je po okupljanju najboljih svjetskih juniora koji dolaze i natječu se na jednom od najvećih i uspješnijih turnira na svijetu. Ove godine se održao od 11.7 do 18.7. u kategorijama U11 i U13. Dubrovnik Dub Bowl jedini je turnir na svijetu koji svojim pobjednicima daje wild card za natjecanje na svjetskom U14 prvenstvu – Les Petits As.

Uz Les Petits As, Dubrovnik Dub Bowl također svojim pobjednicima daje wild card karte za igranje i natjecanje na ITF turnirima, Tennis Europe turnirima, USA Tour turnirima. U kategoriji U13 ove godine je nastupio i naš Makaranin Luka Ereš. Nakon što je prošao skupinu u kojoj je ostvario drugo mjesto, u glavnom ždrijebu je dobio meč i tako ušao u polufinale turnira.

U polufinalu ga je čekao isti protivnik od kojeg je izgubio i u grupi. I ovaj put Srbin Filip Đokić,prvi nositelj, bio je prejak i pobijedio 6:2 6:0. Erešje ulaskom u polufinale postigao najbolji uspjeh od hrvatskih tenisača u svojoj dobnoj kategoriji, a turnir je na kraju osvojio Brazilac Felipe Mamede koji je svladao Filipa Djokica 3:6 6:2 6:3.
MD/foto TK Makarska

- Oglas -