Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaSPORTTENIS Luka Ereš osvojio drugo mjesto u parovima u Širokom Brijegu

TENIS Luka Ereš osvojio drugo mjesto u parovima u Širokom Brijegu

Ovaj tjedan odigrao se turnir Tennis Europe Široki Brijeg Open U14 na kojem je nastupio i naš Makaranin Luka Ereš i sa svojim sunarodnjakom Ivanom Ilićem osvojio drugo mjesto u parovima.

U prvom kolu su bili slobodni,a u četvrtfinalu su pobijedili slovensku kombinaciju Stefana Đokića i Gila Kita 6:3,6:4. U polufinalu su bez problema svladali Danina Šacigarića (BIH) i Eliasa Wagnera (Njemačka) 6:3,6:3. U finalu su ih čekali prvi nositelji Lucas Alexsandru Miloš (Rumunjska) i Mihailo Topić (Srbija).

U zanimljivom meču,naša kombinacija je imala veće šanse u prvom setu,dok je iskustvo presudilo u drugom. 6:4,6:4 je na kraju hrvatskom paru donijelo drugo mjesto. Ovo je Erešu treće finale na europskim turnirima (dva u paru i jedno u singlu) u kratkom vremenu,što je izniman uspjeh. Slijedi državni Masters do 15 godina na kojem nastupaju 6 petnaestogodišnjaka i 2 četrnaestogodišnjaka najbolje rangirana u RH.

Naš se igrač plasirao i idući vikend kreće u Zagreb. Taj turnir je jedan od kriterijskih turnira kod izbora igrača za nastup u reprezentativnim selekcijama.
MD/ foto: privatni album

- Oglas -