Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTTENIS Luka Ereš među osam najboljih na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske

TENIS Luka Ereš među osam najboljih na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske

Prošlog vikenda u Zagrebu održano je dvoransko prvenstvo Hrvatske za uzrast do 14 godina. Naš Makaranin Luka Ereš je ostvario odličan uspjeh gdje se plasirao među osam najboljih u konkurenciji između više od šezdeset igrača iz cijele Hrvatske.

Za prolazak u glavni turnir igrale su se kvalifikacije koje naš igrač nije morao igrati zbog dobrog plasmana na rang ljestvici(8.). U prvom kolu je pobijedio Marka Pilića(29.,Prečko) rezultatom 6:4,6:0. U drugom kolu ga je čekao jedan od najzahtjevnijih igrača kojeg dosad nikad nije uspio pobijediti,Ivano Ilić(7.,Špansko). U među koji je trajao više od dva sata Ereš je pobijedio 2:6,6:2,6:2. Za prolaz među četiri najbolja trebao je dobiti Daria Zoricu(4.,Kastav) kojeg je bez problema pobijedio prije dvadesetak dana na jednom turniru.

Prevelika želja i nervoza te loša igra Erešu je donijela poraz 1:6,2:6.Ipak Ereš je ostvario veliki uspjeh jer biti u osam najboljih u državi nije mala stvar.Dario Zorica (4.,Kastav)je na kraju postao državni prvak tako što je u finalu svladao Ivana Dumbovića(6.,HATK Zagreb) 7:5,4:6,6:3.Kod djevojčica,državna prvakinja je postala Mia Taslak(5.,HATK Mladost) koja je pobijedila Sophiu Santos (47.,Zagi) 7:6,6:4.
MD/foto: privatni album

- Oglas -