Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTTenis: Ivan Šodan nastupio na ITF turniru u Poreču

Tenis: Ivan Šodan nastupio na ITF turniru u Poreču

Perspektivni breljanski tenisač Ivan Šodan ovaj tjedan zaigrao je na ITF turniru u Poreču.

Ožujak je već godinama mjesec u kojem se održava serija turnira pod nazivom Istarska rivijera (u Poreču, Rovinju i Opatiji), a prvi na redu je onaj u Poreču.

Istarski futuresi uvijek privuku velik broj mladih nada hrvatskog tenisa, što je slučaj i ove godine. U glavnom ždrijebu singla našlo se čak sedam naših igrača (Šodan, Prižmić, Dodig, Markovina, Martinović, Mikrut i Bilješko), no nastup u osmini finala uspjela su izboriti samo dvojica (Dodig i Prižmić). Ivan Šodan zapeo je već u prvom kolu, u kojem je s 2:1 bolji bio talijanski predstavnik Antonio Massara.

S obzirom da je riječ o igraču koji se nalazi na 1422. mjestu ATP ljestvice, Šodanu se ponudila lijepa prilika za plasman u sljedeću fazu natjecanja. Mladi Breljanin odigrao je vrlo dobar meč, ali ipak nije uspio doći do pobjede. U tri seta bolji je bio Antonio Massara, koji je tako izborio plasman među 16 najboljih.

Osim u pojedinačnoj konkurenciji, Šodan je nastupio i u parovima, gdje mu je partner bio velika nada hrvatskog tenisa Matej Dodig (mlađi brat Ivana Dodiga).

U prvom čekala ih je hrvatsko-austrijska kombinacija Prižmić/Pilcher, kojima je pripala tijesna pobjeda (2:1). Ivan i Matej odigrali su vrlo dobar meč u kojem su dali sve od sebe, ali u trećem setu dogodio se pad u njihovoj igri te su na kraju ipak poraženi.

Unatoč dvama porazima, Ivan nema previše razloga za nezadovoljstvo. U oba nastupa pokazao je vrlo dobru igru, a za bolji rezultat nedostajalo je i malo sreće. Najvažnije je da on nastavi s dobrim izdanjima, pa onda ni rezultati sasvim sigurno neće izostati.
Dora Srzić/ foto: privatni album, izvor: Instagram

- Oglas -