Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKATende ipak neće biti oyster ni natural. Evo koja je boja definirana

Tende ipak neće biti oyster ni natural. Evo koja je boja definirana

Još se na prošloj sjednici Gradskog vijeća, barem po planu predlagatelja (gradske vlasti) trebala izglasati Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o postavljanju oznaka, uređaja i urbane opreme. Međutim, izmjene ovih deset članaka po zakonu moraju proći proceduru javnog savjetovanja, na što je upozorila vijećnica Ivana Miočević Franić. Točka je povučena s dnevnog reda te je 15. ožujka zaista otvoreno javno savjetovanje koje traje do 15. travnja.

Zanimljivo je, međutim, da se od posljednje sjednice Vijeća do javnog savjetovanja zbila još jedna promjena. Naime, u izmjeni odluke pripremljenoj za sjednicu se navodilo kako se briše obveza donošenja dizajnerskog rješenja, propisanog još prije dvije godine. Kao prihvatljive boje navedene su ponešto zbunjujuće nijanse – oyster i natural.

U javnom savjetovanju je pak konačno definirana nijansa, i to vrlo precizno. Radi se o boji Pure White RAL 9010.

Iako je potraga Grada Makarske za ovom nijansom potrajala, u konačnici se došlo do boje koja u prirodi, po nekim tumačenjima, najviše odgovara – boji ljuske bijelog jajeta. Njezine alternative u engleskom jeziku mogle bi biti ivory, off-white, vanilla…

Ivona Ćirak/ foto: MD

- Oglas -