Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTTena Lukas u finalu parova WTA Makarska Opena

Tena Lukas u finalu parova WTA Makarska Opena

– U finalu turnira WTA Makarska Open by Valamar igrat će naša tenisačica Tena Lukas. Tena je u kombinaciji sa Slovenkom Dalilom Jakupovič pobijedila Marianu Dražić i Mađaricu Toth sa 6:2, 4:6, 10:3 te se plasirala u finale parova koje je na rasporedu u nedjelju u 14.30.

Lukas i Jakupovič su puno bolje krenule u susret i prvi set dobile sa 6:2. Potom su u drugom povele 3:1, no Dražić je tada digla igru i ponajviše zahvaljujući njoj okrenuo se rezultat. Ona i Toth su drugi set dobile te je odluka pala u meč tie-breaku. Tu je Toth napravila nekoliko pogrešaka, a Lukas imala par kvalitetnih reakcija i eto nje i Jakupovič do velikih 7:1.

„Kad smo povele 3:1 u drugom setu malo smo se opustile. One su imale potom i malo sreće, ali u konačnici smo se vratile na pravi put. Radujem se sutrašnjem finalu, igrat ćemo protiv odličnih igračica, Krunić i Danilović. Vjerujem da će biti i puno gledatelja“, rekla je Tena Lukas.

Finale parova na rasporedu je u 14.30 na Valamar teniskom centru u Makarskoj, dok je finale u pojedinačnoj konkurenciji u 17.30.

MD/ foto KEvin Clement

- Oglas -