Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKATEME KOJE SU OBILJEŽILE 2021.GODINU Priča deveta: investicije koje obećavaju makarski El...

TEME KOJE SU OBILJEŽILE 2021.GODINU Priča deveta: investicije koje obećavaju makarski El Dorado

U 2021.godini pričalo se o novim investicijama koji bi Makarsku mogle pretvoriti u El Dorado, a jedna od tih svakako je kupnja hotela Romana od strane tvrtke Aminess koja obećava povećanje kategorizacije na pet zvjezdica. Da bi zajedno s Valamarom mogli Makarsku usmjeriti prema statusu Obećane zemlje, za naš je portal kazao i gradonačelnik Zoran Paunović koji drži da ova dva turistička imena mogu nositi Makarsku kao destinaciju.

Valamar je svoja obećanja dana u 2020.godini, barem dobrim dijelom, ispunio. Preuredili su hotel Meteor u koji je uloženo jako puno novca, a izbacili su i novi koncept usmjeravajući se ka family turizmu. U 2021. su počeli preuređivati i Dalmaciju, u koju također ulažu ogroman novac, a ideja je da potonji hotel imao nekakav predznak “adult only”.

Investicija Petra Čorluke, vlasnika velike regionalne industrije Tete Violete, na čekanju je dokle god se ne riješi prostorni plan, a valja reći da i Ćorluka na Biloševcu želi hotel s pet zvjezdica.

Javno se nije baš previše govorilo o investiciji Mije Pašalića, koji gradi svojevrsni sportski centar u privatnom aranžmanu, ali je zato jedna od top tema bilo uređenje akvarija na Sv.Petru za što se zauzeo novi vlasnik, Branislav Perkić. Vlasnik Papar grilla predstavio je vrlo ambiciozan projekt tvrdeći kako će sve samostalno financirati.

Sve druge investicije koje najavljuju El Dorado stare su i na dugom štapu podjednako kao i prije niza godina; ipak, za žičaru je barem izdvojen novac za projektnu dokumentaciju, premda se u projekcijama proračuna ne nazire ozbiljnija namjera.

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -