Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivot"TEATAR UZ MORE" OVO LJETO U MAKARSKOJ Spomenik na Glavici postaje središte...

“TEATAR UZ MORE” OVO LJETO U MAKARSKOJ Spomenik na Glavici postaje središte kulturnih zbivanja

Kazališni festival “Teatar uz more” je 2021. po prvi put održan u Splitu na prekrasnoj ljetnoj pozornici u Lori. Svježi pogled na organizaciju kazališnog festivala, redom izvrsne kazališne komedije, dječje predstave, ali i stand up večeri, zavidna lista najvećih imena hrvatskog glumišta … Puno je dobrih razloga zašto je publika ovaj festival zavoljela baš na prvu a to potvrđuju i činjenice da je u 150 dana trajanja festivala s čak 44 izvedbe ovaj festival posjetilo više od 11.000 posjetitelja.

Na toj istoj ljetnoj pozornici tik uz more danas je najavljena nova, druga sezona kazališnog festivala Teatar uz more.
Glavni producent festivala Tadija Kolovrat predstavio je sve novosti koje nas očekuju na repertoaru festivala :

“I ove godine na ljetnoj pozornici u Lori u Splitu tijekom 4 mjeseca publika će imati priliku pogledati 40 programa mahom ponajboljih kazališnih predstava. Naravno u programu će se ponovno naći predstave za djecu ali i popularne stand-up večeri. Novost je kako ćemo ove godine imati i glazbene večeri koje će dodatno obogatiti naš program.

Najveća novost je da će se od ove godine “Teatar uz more” održati i u Makarskoj.
Već smo lani, uz poneko gostovanje razmišljali o toj ideji a zahvaljujući velikoj podršci lokalnog vodstva i djelatnika turističke zajednice te smo ideje ostvarili već ove godine.

“Teatar uz more” u Makarskoj održat će se na predivnoj lokaciji Spomenika na Glavici, tik uz Zvjezdarnicu. Ova lokacija, na 50 m od centra Makarske, osvojila nas je svojom ljepotom i jedinstvenošću i drago nam je da možemo ovako predivan prostor staviti u funkciju kulturnih događanja.

Repertoar “Teatra uz more” sastojat će se od najboljih kazališnih komedija, predstava za djecu, stand-up programa i glazbenih večeri.
Teatar uz more u Makarsku stiže već 26. svibnja s najpoznatijim dječjim mjuziklom “Mi o vuku”. Nastavljamo 27. svibnja koncertom najpopularnijeg dalmatinskog kantautora Harija Rončevića a do kraja ljeta očekuje nas još niz izvrsnih programa.
Vjerujemo kako je ovo tek početak jedne izuzetno dobre suradnje i radujemo se druženju s publikom u Makarskoj.”

Sandra Vranješ, Pročelnica za društvene djelatnosti Grada Makarske dala je svoju podršku festivalu:
“Raduje nas što će Teatar uz more ove godine biti dio kulturnog programa Makarske i obogatiti naš sadržaj svojim kazališnim predstava i glazbenim večerima. Drago nam je što će se program odvijati na Spomeniku na Glavici i time otvoriti još jednu ljetnu lokaciju za kulturne programe u Makarskoj.”

MD/foto PR

- Oglas -