Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaAKTUALNOTalijani zaplijenili 530 milijuna eura vrijednu jahtu jahta koja se svake godine...

Talijani zaplijenili 530 milijuna eura vrijednu jahtu jahta koja se svake godine usidri u baškovoškom akvatoriju

Najbogatija Srpkinja Sandra Meljničenko, porijeklom, po majci, Baškovođanka, i njen suprug ruski milijarder Andrej Meljničenko za sad su ostali bez svoje jahte vrijedne 530 milijuna eura s kojom su između ostalog, bili i na našem dijelu Jadrana, pišu današnji mediji.

Jahtu Andreja i Sandre Meljničenko je u Trstu zaplijenila talijanska policija i to nekoliko dana nakon što se Andrej našao na popisu sankcija Europske unije, zajedno s još 36 biznismena bliskih ruskom predsjedniku Putinu, zbog invazije na Ukrajinu.

Društvenim mrežama se pojavila se i snimka iz Trsta na kojem se vidi trenutak kada je jahta zaplijenjena.

Po odluci Savjeta EU, kojom su odobrene sankcije Meljničenku, navedeno je da su se on i još 36 biznismena sastali s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nakon što je invazija na Ukrajinu počela kako bi razgovarali o potencijalnom ekonomskom utjecaju sankcija EU i SAD.

Inače, radi se i o jednoj od najvećih jahti na svijetu od čak 142.81 metara i s čak 8 paluba koja se svake godine usidri u akvatoriju Baške Vode.

Aleksandra Sandra Nikolić Meljničenko (43), prije udaje bila je manekenka i članica prve postave grupe “Models”. Andreja je upoznala na Azurnoj obali i već su dugo u braku te imaju dvoje djece.

M.D./foto M.D.

 

- Oglas -