Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKATALENTIRANI I VRIJEDNI Film iz školske sekcije Marine Srhoj odabran za državnu...

TALENTIRANI I VRIJEDNI Film iz školske sekcije Marine Srhoj odabran za državnu razinu festivala, prikazuje se uskoro u Kinu Tuškanac

U protekloj nastavnoj godini Marina Srhoj, voditeljica filmske sekcije Osnovne škole oca Petra Perice, i njezini „filmaši“ snimili su četiri filma i prijavili ih na najvažnije dječje filmske festivale.

Dokumentarac „Petra, stina“ odabran je za državnu razinu Smotre hrvatskoga školskog filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog filmskog saveza i bit će prikazan u Kinu Tuškanac u Zagrebu od 20. do 22. listopada 2022.

U natjecateljski dio 60. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prošla su im dva filma – „Petra, stina“ i „Umjetničke snage OŠ o. Petra Perice“. Ovogodišnje jubilarno 60. izdanje Revije održano je u Malom Lošinju od 29. rujna do 2. listopada, a filmski je program uključio 86 filmova iz cijele Hrvatske.

O najboljim filmovima odlučivao je stručni ocjenjivački sud predvođen Verom Robić-Škarica, producenticom i dugogodišnjom tajnicom Hrvatskog filmskog saveza koja je tijekom 30 godina sustavnog rada ovu instituciju transformirala od malene udruge u asocijaciju koja broji više od četrdeset filmskih udruga; potom Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu te animatorica, ilustratorica i grafička dizajnerica Petra Zlonoga. Pored njih, filmove s Revije ocjenjivao je i ocjenjivački sud djece koji se sastojao od učenika OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja.

Stručni žiri dodijelio je 1. nagradu TV reportaži „Umjetničke snage OŠ o. Petra Perice“, a dječji žiri za isti film dodijelio je 3. nagradu! Na filmovima su radile učenice Lana Strman, Marija Buljubašić, Petra Okmažić, Mia Beus i Katarina Blažević.

M.D./foto OŠ o P.P.

- Oglas -