Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTTalentirani dvojac napustio Zmaj: Beidenegl i Beroš u najvećim hrvatskim klubovima

Talentirani dvojac napustio Zmaj: Beidenegl i Beroš u najvećim hrvatskim klubovima

Antonio Beidenegl i Niko Beroš više nisu igrači makarskog Zmaja. Trinaestogodišnji Beidenegl preselio je u splitski Hajduk, dok je godinu dana stariji Beroš otišao u zagrebački Dinamo.

Antonio je svoj službeni debi za Zmaj upisao 12.09.2019., kada je bio dio mlađih pionira. Nastupajući za dvije (mlađe pionire i pionire) uzrasne kategorije upisao je ukupno 97 nastupa, tijekom kojih je postigao i 10 pogodaka. Uz to, Beidenegl se nalazi u selektivnom procesu NSŽSD-e (Nogometnog saveza županije Splitsko-dalmatinske) što dovoljno govori o njegovom potencijalu.

Zanimljivo, Niko Beroš debitirao je za Zmaj na isti dan kada je to učinio i Antonio Beidenegl (također je to bilo za momčad mlađih pionira makarskog kluba)! Daroviti četrnaestogodišnjak nedavno je proveo tri tjedna na probi u zagrebačkom Dinamu, te je uspio zadovoljiti struku maksimirskog kluba. Što se tiče njegovih igara u Zmajevom dresu, Niko je upisao ukupno 81 nastup za makarsku momčad. Također, redoviti je član nogometne selekcije saveza NSŽSD.

Antonio i Niko tri su godine bili dio Zmaja (službeni nastupi), no odlučili su da je sada došlo vrijeme za nove izazove. Dalmatinske niželigaške travnjake zamijenit će onim na najvećoj hrvatskoj nogometnoj sceni. Beidenegl će s pionirima Hajduka pokušati doći do naslova prvaka Hrvatske, a isto to želi i Beroš sa zagrebačkim Dinamom. No prije svega čeka ih borba za mjesto u prvih jedanaest, što im s obzirom na jaku konkurenciju neće biti nimalo lako.

Mi im ovim putem želimo svu sreću u novim sredinama, uz želju da vrlo brzo pokažu svu raskoš svog talenta.
D.Srzić/ foto HRNK Zmaj

- Oglas -