Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSVIJET Nakon četiri godine psi se vraćaju u Bijelu kuću

SVIJET Nakon četiri godine psi se vraćaju u Bijelu kuću

– Nakon pet dana neizvjesnosti Amerika je dobila izabranog predsjednika, a od siječnja će, nakon četiri godine, travnjacima Bijele kuće ponovno trčati najbolji čovjekovi prijatelji.

U rezidenciji američkog predsjednika na adresi 1600 Pennsylvania Avenue NW u Washington, D.C. nije bilo predsjedničkih pasa od 2016., kada je u nju uselio republikanac Donald Trump kao prvi predsjednik nakon mnogo desetljeća koji nije imao psa.

To će se sada promijeniti i 2021. u Bijelu kuću će zajedno s Bidenovom obitelji useliti njemački ovčari Major i Champ.

Bidenovi unuci prozvali su dvanaestogodišnjeg Champa koji se pridružio obitelji 2008., Biden Stariji, piše u nedjelju USA Today.

Mlađeg Majora Bidenovi su udomili prije dvije godine i on je prvi udomljeni pas koji ulazi u Bijelu kuću. Bio je jedan od šest štenadi bačenih na smetlište i spašenih hitnom veterinarskom intervencijom jer su bili izloženi otrovima, objavila je 2018. udruga Delaware Humane Association.

“Tako smo sretni što smo primili Majora u obitelj i jako smo zahvalni Delaware Humane Association na tome što pronalaze dom za Majora i bezbrojne druge životinje”, rekao je Biden za CNN 2018.

JoeBiden je bio vlasnik najmanje tri druga njemačka ovčara i doge zvane Governer.
Hina/foto Pixabay

- Oglas -