Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSveučilište u Zagrebu otvara vrata za 14 tisuća brucoša, prijave do 21....

Sveučilište u Zagrebu otvara vrata za 14 tisuća brucoša, prijave do 21. srpnja

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za upis 14 tisuća studenata u prvu godinu studija u akademskoj god. 2021./2022. i pozvalo budeće studente da se prijave za srpanjski razredbeni rok do uključivo 21. srpnja 2021. osim za studijske programe za koje se provode dodatne provjere.

Od ukupno 14.097 slobodnih mjesta, 11.571 mjesta predviđeno je za redovite studente, 2088 mjesta za izvanredne studente te 438 mjesta za studente državljane zemalja izvan Europske unije, kaže se u priopćenju u srijedu.

U okviru posebne kvote osigurana su 193 mjesta namijenjena pripadnicima hrvatske manjine u europskim državama, Hrvatima iseljenicima u prekomorskim i europskim državama te njihovim potomcima.

Sveučilište u Zagrebu poziva sve kandidate da detaljno prouče cjelovit tekst Natječaja kako bi se pravovremeno informirali o svim detaljima razredbenoga postupka i upisa na željeni studijski program.

Prijave za upis i razredbeni postupak primaju se za srpanjski razredbeni rok do uključivo 21. srpnja 2021. osim za studijske programe za koje se provode dodatne provjere. Dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti za upis na pojedine studijske programe Sveučilišta u Zagrebu provodit će fakulteti i umjetničke akademije u razdoblju od 7. lipnja do 8. srpnja 2021., a kandidati se za njih moraju prijaviti u pravilu do 6. lipnja 2021.

Kandidati studijske programe prijavljuju putem Nacionalnoga informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) pri Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na adresi www.postani-student.hr.

Prijave za rujanski rok primat će se samo za one studijske programe na kojima će ostati slobodnih mjesta nakon završenih upisa u srpanjskom razredbenom roku.

Hina /foto: Sveučilište u Zagrebu

- Oglas -