Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaSPORTSVEČANOST U SPLITU Pero Gazilj u prestižnoj Kući slave borilačkih sportova

SVEČANOST U SPLITU Pero Gazilj u prestižnoj Kući slave borilačkih sportova

Već devetu godinu za redom Split je, u sklopu Svjetkih budo igara, bio domaćin prestižne međunarodne Kuće slave borilačkih sportova i vještina u organizaciji i promociji splitskog jujitsu kluba Uragan i Hrvoja Znaora.

Veliki sportski događaj u hotelu Cornaro u četvrtak navečer ujedno je bio i donatorska gala večera splitske udruge Anđeli koja je okupila brojna poznata imena borilačkih sportova među njima i ono našeg sugrađanina Pere Gazilja.

Nekadašnji četverostruki prvak svijeta u kick boxingu, danas vrlo uspješan trener makarskog Mawashija, dobio je priznanje zbog međunarodne promocije borilačkih vještina. – Velika mi je čast ovaj ulazak u Kuću slave, pogotovo na ovakvoj večeri gdje su prisutni velikani poput Semmy Schilda, Antonia Plazibata, trenutno našeg najboljeg borca u kickboxingu.

Počašćen sam i što je priznanje došlo zbog 34 godine bavljenja kickboxingom, i veliko hvala gospodinu Hrvoju Znaoru koji me je predložio i mominirao – kaže Pero Gazilj.

Trener vrlo uspješnog Mawashija, inače, četverostruki je seniorski prvak svijeta u kickboxingu u kategoriji do 94 kg – semi contact, osvajajući zlata na WAKO svjetskim prvenstvima 2005. u Segedu, 2007. u Coimbri, 2009. u Riminiju, te 2011. u Dublinu.
MD/foto: privatni album
- Oglas -