Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKASVE NA JEDNOM MJESTU Kako je Makarska proslavila Dan grada

SVE NA JEDNOM MJESTU Kako je Makarska proslavila Dan grada

Sinoćnjim koncertom Big Banda Makarska i njihovih gostiju na čelu sa Zoricom Kondžom završena je proslava Dana grada Makarske, u sjećanje na a 24. listopada 1865. kada je odlučeno da se u Makarskoj u službenu uporabu uvede hrvatski jezik. A iako su epidemiološke prilike takve kakve jesu, programa na kraju ipak nije nedostajalo.

Gradska glazba Makarska u subotu ujutro održala je promenadni koncert na gradskoj rivi gradu za rođendan, a osim što su oraspoložili prolaznike, ovo je ujedno bila i prva prilika za predstaviti nove uniforme makarskih glazbara i to nakon skoro 30 godina.

U jutarnjim su satima izaslanstva posjetila Gradsko groblje Sv. križa, Spomenik hrvatskom branitelju te prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, a malo kasnije je svečana sjednica gradskog vijeća Grada Makarske okupila je u hotelu Park brojne uzvanike, između ostalih i župana Blaženka Bobana te rektora splitskog Sveučilišta Dragana Ljubića.
Zabave nije nedostajalo ni za najmlađe, iako je od jutra u subotu prijetila kiša. Za dobru zabavu pobrinuo se Klaun Šarenko a Kačićev trg bio je pun vesele i rasplesane djece.
Isto tako, Dan grada obilježen je i sportskim događanjima – turnir u šahu organizirao je Šahovski klub Makarska, dok je u organizaciji AK Sveti Marko u nedjelju na Gradskom sportskom centru u Makarskoj održan i atletski miting za mlade.
Naposlijetku, koncert Big Banda zbog lošeg je vremena sa subote prebačen na nedjelju, a publika je na središnjem trgu sinoć mogla uživati u koncertu našeg odličnog benda uz goste Tonija Kesića, Romanu Lalić Pejković i Tanju Topić te legendarnu Zoricu Kondžu.
O.F. / foto, video MD
- Oglas -