Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaSupervijesti od Superzlatoustih: Dobili nagradu za dječju predstavu, u Travniku pretpremijera Čiste...

Supervijesti od Superzlatoustih: Dobili nagradu za dječju predstavu, u Travniku pretpremijera Čiste sride

Makarska kazališna  skupina Zlatousti ima nekoliko razloga za slavlje; jedna njihova predstava je nagrađena, a druga upravo izašla “ispod čekića” ide na pretpremijeru u Travnik, te uskoro stiže i u Makarsku.

Naime, na Svečanoj dodjeli nagrada Centra za kulturu općine Travnik održanoj 5.ožujka Zlatousti dobivaju nagradu za najbolju kazališnu predstavu u 2022.

Nagrada se dodjeljuje predstavi za djecu Svakom svoje, meni tvoje; tekst i režija Davor Šegota, glume Ana Marija Babič i Tea Šarić, kostimi Maja Divić, tehnika Mladen Utrobičić.

– Ovo je nagrada ocjenjivačke komisije centra i zbog toga smo posebno ponosni jer smo bili u konkurenciji sa profesionalnim kazaištima iz Mostara, Sarajeva, kratko nam je, ali s ponosom komentirao Davor Šegota, prvi čovjek glumačke družine.

Otkrio nam je i da 18. te 19.ožujka gostuju u Travniku, i to s nagrađenom predstavom te novom predstavom Čista srida koja će u susjednoj BiH imati pretpremijeru. Tom će prilikom primiti i nagradu.

No Makarani ne trebaju brinuti da će dugo čekati na premijeru u svojem gradu. Naime, premijera Čiste sride slijedi već 28. i 29. ožujka u Apfel Areni, a cijena ulaznice bit će 6 eura.

– Radi se o komediji pisanoj prema tekstu predstave „Crna kutija“ Ane Đorđević (licenca Beoart) i motivima filma Potpuni stranci – Paola Genovesea. Na večeri u jednom stanu se nalaze tri para i jedan samac. Radnja je smještena na pokladni utorak, a osim maškara na taj dan pada i pomrčina mjeseca.

Tijekom večeri na vidjelo će izaći puno neugodnih istina, a na kraju će se postaviti i pitanje što je stvarnost: ono što vidimo ili ono što se događa dok bolje ili lošije glumimo svoje živote, ispričao nam je Šegota.

Inače, osim u Makarskoj, Zlatousti uskoro nastupaju i u Podgori, i to 2. travnja u podgorskom kinu, s početkom u 17,30.

Tekst i režija predstave napisao je Davor Šegota, kostime je radila Maja Divić, za tehniku su zaduženi Mladen Utrobičić i Duje Pajić, a glume: Petar Tarčuki, Ana Gaće, Toni Pašalić, Dino Beroš, Jadranka Tokić-Rašić, Mira Roso i Lovrenco Laušić.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -