Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTSuperliga, 7. kolo: Biston uvjerljiv protiv Sokola

Superliga, 7. kolo: Biston uvjerljiv protiv Sokola

Tijekom vikenda odigrani su susreti 7. kola hrvatske boćarske Superlige. Na teren su izašli i boćari Bistona, koji su visoko porazili ekipu Sokol Orbica (19:7).

Baškovođani su tjedan dana ranije poraženi na gostovanju kod Istre, što ih je zasigurno uzdrmalo. Naime, između ta dva kluba posljednjih se godina razvilo veliko rivalstvo te su vodili (i još uvijek vode) velike bitke, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Samim time, jasno je da je poraz od Istrijana za Baškovođane bio posebno bolan, a pogotovo u situaciji kada i jedni i drugi gledaju u „leđa“ Puljanima.

Priliku za popravak dojma Biston je imao već u sljedećem kolu, kada mu je u goste stigao dugopoljski Sokol Orbico. Riječ je o ekipi se nalazi u donjem dijelu ljestvice, (trenutno zauzima šesto mjesto), stoga je Biston u taj susret ušao kao favorit. Dugopoljci su pak kolo ranije svladali Pazin, pa su tako ogled protiv Baškovođana čekali u dobrom raspoloženju.

Dvoboj Bistona i Sokol Orbica nije ponudio ni najmanju neizvjesnost. Dapače, Biston je dominirao tijekom cijelog susreta te je na kraju došao do uvjerljivog slavlja (19:7).

Baškovođani su ovom pobjedom došli do 15 osvojenih bodova, a zahvaljujući porazu Istre Poreč od Metkovića (Porečani su prije tog susreta bili bodovno izjednačeni s Bistonom) postali su „prvi pratitelji“ vodeće Pule.
Dora Srzić/ foto BK Biston

- Oglas -