Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaU PARKU FRA JURE RADIĆA Tri dana dobre knjige i filmova pod...

U PARKU FRA JURE RADIĆA Tri dana dobre knjige i filmova pod vedrim nebom

Nakon što je zbog loše vremenske prognoze u svibnju odgođena, ‘Šumoteka’ je dočekala svojih pet minuta. Naime, od petka, 21. lipnja pa sve do nedjelje, 23. lipnja, ljubitelji knjige i dobre zabave imat će priliku uživati u posebnoj manifestaciji koja će se održati u Parku fra Jure Radića. Kako nam je otkrila ravnateljica Gradske knjižnice Makarska, Ana Duvnjak, ‘Šumoteka’ je koncipirana kao knjižnica na otvorenom koja ima za cilj kroz bogat i interesantan program skrenuti pažnju na knjigu i njenu važnost u društvu.

– Na radost svih ljubitelja knjige i dobre zabave pripremili smo više od 400 besplatnih naslova u slobodnom pristupu za čitanje te mnogo glazbenog i kulturnog sadržaja. Od 10 sati ujutro posjetitelji će uz kavu, sok i sladoled, uživajući u ležaljci i ugodnom ambijentu parka posebno sređenog za ovu priliku, uživati u atraktivnim naslovima iz našeg fonda a iza 18 sati odvijati će se centralni program satkan od dječjih radionica, kvizova, književnih promocija te projekcija filmova nastalih po književnim predlošcima – najavljuje Duvnjak, dodajući kako će se na štandovima moći kupiti knjige nakladničkih kuća VBZ i Školska knjiga.
Prvi dan Šumoteke programski je rezerviran za mlađi uzrast kojem akademska slikarica Ivana Glibota Pandžić nudi likovnu radionicu vezanu za slikovnicu ‘Suli u avanturi’, a na programu je i prikazivanje znanstveno – fantastičnog filma ‘Moj dida je pao s Marsa’ na velikom platnu. Subota će biti poslastica za ljubitelje znanstvene fantastike koji će moći sudjelovati u Geek Trivial Quizu te projekciji filma ‘Blade runner’ nastalog prema predlošku romana kultnog Phillipa Dicka.

Posljednji dan Šumoteke nudi, pak, književna gostovanja Jure Radića koji će promovirati svoju novu zbirku priča ‘Tamo doli’ te Nebojše Lujanovića, čiji novi roman o splitskim redikulima, ‘Južina’ ubire odlične kritike struke i publike. Posljednja večer Šumoteke završit će projekcijom filma ‘Master and Commander: The Far Side of the world’.

Za kraj možemo samo dodati kako se nadamo da ovaj zajednički projekt Gradske knjižnice Makarska i Turističke zajednice Grada Makarska počinje ispisivati novu kulturnu tradiciju u gradu.

R.I.

- Oglas -